Dragoste

#internet #cuplu #matrimoniale #agentie matrimoniale #dating online

6 greseli ale datingului online

“Nu ti-ai gasit inca jumatatea? Cauta-ti partenerul!” – cam asa te intampina un site de matrimoniale sau de online . Si daca pana acum erai neincrezator in acesta metoda de a-ti gasi un posibil partener, citeste statisticile: peste 26% dintre utilizatorii de internet au accesat paginile site-urilor de dating online , majoritatea dintre acestia find persoane singure, cu varste cuprinse intre 19 si 45 de ani.

 

 

 

Acest procentaj a insemnat un venit total de 300 milioane de dolari – profit pentru companiile de profil. Crezi ca iti poti gasi jumatatea pe internet? Se pare ca 33% dintre persoanele care au folosit aceste servicii, au reusit sa lege o relatie sau o casatorie.

Este cunoscut, insa, si faptul ca nu intotdeauna site-urile sau profilurile de pe paginile cu matrimoniale sunt pline de informatii adevarate sau bine intentionate. Cateodata, administratorii paginilor plaseaza profiluri create special pentru a atrage si alti utilizatori.

Exista, de asemenea, persoane care prefera sa publice informatii neadevarate pentru a te atrage intr-o eventuala capcana. Si pentru ca din greseli se invata, iata cateva dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac utilizatorii dating-ului online.

 

1. Profil online fara poza reala  

Statisticile arata ca o poza adaugata la profil iti inzeceste sansele de a fi contactat online. Este destul de dificil sa relationezi pe internet, pentru ca nu exista o metoda exacta de a verifica veridicitatea celor spuse. Daca mai tinem cont si de faptul ca prima impresie se bazeaza, de cele mai multe ori, pe aspectul fizic, atunci imaginea poate deveni un factor determinant in alegerea unui potential partener.

Ar fi indicat sa iti atasezi la profil o poza clara, recenta si sa alegi, de asemenea, persoane care au procedat la fel. In felul acesta, vei avea o imagine a persoanei cu care comunici si vei sti la ce sa te astepti daca veti hotari sa va intalniti si in viata reala. Tine minte ca poza iti mareste sansele pentru a primi mesaje. Bineinteles, opteaza pentru poza ta reala si nu o imagine a unei vedete sau persoane cu trasaturi ideale.

2. In asteptarea lui Fat-Frumos 

Toata lumea asteapta sa isi intalneasca jumatatea, dar asta nu inseamna ca primul profil pe care il vei accesa iti va aduce sufletul pereche. Incearca sa te mentii cu picioarele pe pamant si sa pornesti la drum cu ideea ca, in primul rand, iti vei face prieteni.

Serviciile de dating online nu garanteaza gasirea partenerului de viata; acestea iti ofera o sansa de a cunoaste persoane care se afla, poate, in aceeasi situatie ca si tine, dar, ca in orice relatie, “chimia” isi spune cuvantul. Nu fi dezamagit daca rezultatele dorite intarzie sa apara. Incearca sa profiti de sansele care ti se ofera, cunoaste in acest mod oameni noi si mizeaza pe o atitudine pozitiva .

3. Ti-ai alcatuit un profil neatractiv

Poza nu este suficienta pentru a-ti crea o imagine. Imagineaza-ti ca pe un site de dating online exista milioane de oameni care isi construiesc un profil, asa ca, daca vrei sa atragi atentia, trebuie sa vii cu ceva interesant.

Incearca sa renunti la clisee si sa iti alcatuiesti un profil cat mai personal, in functie de stilul tau de a comunica. Investeste timp si rabdare astfel incat rezultatul sa fie atragator si haios. Un profil bine alcatuit iti sporeste considerabil sansele de a fi contactat online.

4. Adevarul gol-golut 

Chiar daca vrei sa faci impresie, asta nu inseamna ca trebuie sa strecori “minciunele” pentru a alcatui un profil cat mai atractiv. Ideea este sa gasesti persoane care sa te placa pentu ceea ce esti.

Cum prin comunicarea in scris este destul de greu sa iti dai seama daca poti intr-adevar relationa cu o anumita persoana, daca nu incerci sa iti prezinti imaginea ta adevarata, te poti alege cu dezamagiri. De ce? Pentru ca este foarte posibil sa intalnesti o persoana cu care esti compatibil, dar care a relationat, de fapt, cu caracteristicile inventate de tine.
Daca datingul online nu este pentru tine doar o joaca, atunci incepe cu adevarul: declara-ti varsta reala, profesia si celelalte detalii pe care le vei include in profil.

5. Te grabesti sa te arunci intr-o relatie 

In viata reala, atractia fata de o persoana, daca exista, se simte mult mai repede decat in mediul virtual. Un mail nu va inlocui niciodata comunicarea directa, atunci cand toate simturile raspund unei anumite persoane. Asadar, este normal ca, online, lucrurile sa capete un ritm mai lent.

Daca pana acum credeai in dragoste la prima vedere , in mediul online, perspectiva se schimba. Nu te astepta sa te indragostesti de la primul click. Mizeaza mai bine pe lejeritatea cu care se desfasoara conversatiile virtuale si bucura-te de acest ritm lent al relatiilor online.

De asemenea, nu te entuziasma prea repede, ci adopta masuri de precautie. Mediul online este practic, si o ocazie pentru a fi oricine doresti, asadar risti sa dai peste persoane care si-au “confectionat” un profil interesant, fara a avea aceleasi intentii ca si tine. Din acest motiv, acorda-ti timp pentru a cunoaste persoanele cu care relationezi, inainte de a va intalni fata in fata.

6. Renunti prea usor 

Datingul online implica si foarte multa rabdare. Nu te poti astepta ca, peste noapte, sa intalnesti partenerul perfect si sa construiesti o relatie. Este foarte posibil sa te confrunti cu o serie de persoane care nu ti se potrivesc sau care nu iti ating asteptarile. Sunt destui cei care isi alcatuiesc un profil online doar pentru a se distra sau care nu isi mentioneaza datele reale.

Nu te lasa descurajat de asemenea situatii. Datingul online nu este o cale rapida de a te implica intr-o relatie. In primul rand, vei cunoaste intr-un scurt timp foarte multe persoane diferite, iar asta inseamna o sansa pentru a-ti gasi partenerul potrivit , totul insa, cu rabdare.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului