Dragoste

#relatie de cuplu #partener cuplu #relatii moderne #compromisuri dragoste #persoana iubita

6 dileme ale femeii moderne despre relatii

Relatiile moderne nu se mai incadreaza in niciun fel de tipare, asa ca modul in care gestionam conflictele ar trebui schimbat si reinventat. Iata cateva dileme cu care se confrunta femeia moderna si pe care sigur le-ai intalnit si tu.


1 Ar trebui sa ma conving ca defectele sale sunt, de fapt, calitati?

Se vorbeste atat de mult in ultima vreme despre compromisuri constructive si abilitatea minunata a femeilor de a trece cu vederea, incat ajungi sa crezi ca, daca iti vei privi barbatul in alta lumina, il poti face sa se apropie de perfectiune.

In acest spirit iertator si indulgent, barbatul plictisitor devine un barbat calm si linistit, barbatul lipsit de cultura devine un om cu scoala vietii, iar barbatul care face glume de prost gust este un barbat cu simtul umorului. Acum poti fi mandra ca ai cosmetizat perfect totul si iubitul tau se apropie de idealul masculin.


2 Ar trebui sa ma obisnuiesc cu ideea de despartire ca sa nu ma ia prin surprindere?

Chiar daca va este bine impreuna si v-ati facut si planuri de viitor, tu iti iei, in secret, masuri, in ideea in care te-ar putea parasi, ca nu cumva sa fii luata prin surprindere.

Cat timp apar mereu femei lasate balta de soti cu tot cu copii sau credite la banca, nu ai cum sa nu crezi ca traim intr-o lume nebuna si imprevizibila. Te linistesti, insa, cand iti creezi in minte scenarii "suportabile" despre eventuala despartire si iti fixezi clar in minte ca tu nu vei ajuge vreodata sa depinzi de el.


3 Ar trebui sa ies cu barbati fara posibilitati financiare?

Se intampla sa fie atat de sarmant, grijuliu, pedant, politicos si sa stie mereu sa te faca sa razi, dar nu are job, casa si nici vreo perspectiva apropiata de a le obtine. N-ar fi nedrept din partea ta sa nu iei in calcul un partener cu astfel de calitati? Ca doar ai tu si bani, si casa, si perspective optimiste pentru amandoi la un loc. In plus, el stie perfect locul ideal de petrecere a unei vacante exotice de neuitat.


4 Reamenajarea apartamentului il va schimba si pe el in bine?

Te-ai saturat de aerul imbacsit si inghesuit al apartmentului sau, asa ca pui la cale un plan de imbunatatire urgenta. Schimbi culoarea peretilor, mobilier si decoratiuni, iar rezultatul final te umple de bucurie si satisfactie. Din pacate, el ramane acelasi barbat ursuz si nemultumit, care refuza sa iti recunoasca meritele.


5 E bine sa ignor fuga lui de responsabilitati in toate aspectele vietii?

Facturile i le platesc parintii, de curatenie se ocupa o menajera si nici unul dintre prietenii lui nu i-ar cere ajutorul in vreo urgenta. In plus, balconul lui e plin ochi de plante in putrefactie. Iar tu, daca ai vreo problema, ar fi bine sa va vedeti mai rar pana ti-o rezolvi ca el e destul de stresat la munca. Lista lui de calitati o fi plina ochi, dar ce te faci cu momentele in care ai nevoie de un om care-si asuma responsabilitatea?


6 Ar trebui sa renunt la iubire atunci cand relatia nu merge?

Esti plina de dezamagire, frustrarile se tot aduna si va certati zilnic, dar stii sigur ca va iubiti. Te chinuie gandul ca poate fi acea iubire unica in viata de cate ori vrei sa-l parasesti. E clar ca nu mai poti fi obiectiva, dar daca ai fi prietena ta cea mai buna ce sfat ti-ai da?
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului