Dragoste

#inel de logodna #inel cu diamant #inel logodna din aur

6 curiozitati despre inelul de logodna

Inelul de logodna are o istorie lunga in spate si este o dovada de iubire suprema, tocmai de aceea se spune ca nu ar trebui scos de pe deget decat in situatii speciale. Cu diamant sau piatra semipretioasa, din aur alb sau galben, inelul de logodna ascunde o multime de curiozitati si lucruri mai putin stiute.

1 Posy ring, precursorul inelului de logodna

Inca din vechi timpuri, barbatii obisnuiau sa le ofere femeilor iubite un simbol al dragostei lor, sub forma de cerc. Chiar daca astazi aceste simboluri sunt numite inele de logodna, pe atunci erau considerate simple daruri. Abia din secolul al XIV-lea, barbatii au inceput sa ofere inele de logodna care se aseamana cu cele pe care le cunoastem in prezent. Ele se numeau posy ring (posie ring, poesy ring), erau realizate din metal si aveau inscriptionate o scurta poezie de dragoste pe interior.




Sursa foto: essexdetectorsociety.org

2 Inelul de logodna cu diamant a aparut in 1477

Diamantul este considerat a fi cea mai potrivita piatra pentru un inel de logodna, insa in urma cu cateva secole doar capetele incoronate isi permiteau luxul de a oferi o astfel de bijuterie. Primul inel de logodna cu piatra de diamant a fost oferit de Arhiducele Maximilian I in anul 1477 viitoarei lui sotii, Maria de Burgundia.

3 Degetar in loc de inel de logodna

In prima jumatate a secolului al XIX-lea, barbatii nu le ofereau iubitelor lor inele de logodna, ci degetare, pentru ca acestea sa-si poata coase zestrea.

4 Inelul de logodna din aur, popular in timpul razboiului

In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, inelele de logodna au inceput sa fie realizate din aur sau argint, deoarece metalul obisnuit, nevaloros, era folosit pentru arme. In prezent, 73% dintre inelele de logodna sunt realizate din aur alb.

5 Beyonce a primit cel mai scump inel de logodna din istorie

Celebra cantareata Beyonce este posesoarea celui mai scump inel de logodna din lume. Acesta a costat nu mai putin de 5 milioane de dolari si a fost cumparat de sotul artistei, Jay-Z.



Sursa foto: wow-jewel.com

6 Inele de logodna celebre in lume

Printre inelele de logodna celebre in intreaga lume se numara cele purtate de Jacqueline Kennedy, Grace Kelly, Priscilla Presley si Elizabeth Taylor.

Sursa foto: whiteflash.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului