Dragoste

#relatie #iubire #dragoste

6 comportamente care iti arata ca e cu adevarat indragostit

 

Palme transpirate, batai intense ale inimii, voce gatuita. Aceste trairi sunt foarte frecvente atunci cand intalnesti o persoana pe care o placi. Creierul elibereaza un potop de hormoni de placere. Esti indragostit, dar cum vede acest lucru persoana din fata ta?

Nu exista un mod „corect” sau „gresit” de interpretare a iubirii. Totusi exista niste semne care ne vorbesc clar despre faptul ca cineva ne iubeste.

Este euforic

In primele etape ale iubirii romantice, ne gandim constant la obiectul afectiunii noastre. Ne facem planuri de viitor, ne gandim cum sa ne petrecem cat mai mult timp alaturi de persoana iubita. Iar acest lucru ne face eurofici. Practic, am fost construiti pentru a experimenta magia iubirii si pentru a fi indrumati unul catre un altul.

Este captivat de unicitatea ta

Tot ceea ce e legat de persoana pe care o placem ni se pare nou si interesant, iar simturile ne fac sa pretuim foarte mult particularitatile acesteia. Experimentam o dorinta emotionala profunda pentru aceasta persoana. Majoritatea simptomelor placute in acest moment al relatiei provin din infuzia de dopamina din mai multe zone ale creierului.

Simte nevoia sa aiba grija de tine

Oamenii simt o empatie puternica pentru persoanele pe care le iubesc. Aceste sentimente intense de afectiune, devotament si dragoste fata de cei dragi sunt evidentiate prin dorinta acestora de a-i proteja, de a-i ingriji. Este rezultatul mecanismelor de protectie ale creierului.

Ramane alaturi de tine in orice conditii

Pentru indivizii pregatiti sa stabileasca si sa mentina o relatie romantica, s-a demonstrat ca situatiile stresante intensifica atractia romantica. Cand doua persoane raman una langa cealalta indiferent de circumstante, acest lucru indica forta legaturii si angajamentul reciproc al celor doi.

Prioritatile i se schimba in bine

Oamenii indragostiti isi reorganizeaza prioritatile. Totusi, e important sa observi modul in care persoana isi rearanjeaza stilul de viata. Realizeaza schimbari dintr-o dorinta sincera sau doar ca sa-si mascheze adevarata identitate?

Te face sa devii un om mai bun

Nimanui nu-i place sa vada ca persoana pe care o iubesc nu traieste la potentialul sau maxim. Iar daca partenerul te sustine, te ajuta sa devii cea mai buna formula a ta, inseamna ca e motivat sentimental sa faca asta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Sfatul expertului