Dragoste

#cuplu #discutii #comunicare cuplu #dragose

5 tipuri de discutii pe care orice cuplu trebuie sa le aiba

Fie ca esti la inceput de drum in plan sentimental sau ai o relatie de lunga durata, o buna comunicare este esentiala pentru a va asigura ca sunteti un cuplu stabil. Iar asta inseamna ca trebuie sa aveti incredere unul in celalalt, sa fiti capabili sa va exprimati sentimentele in mod liber, atat bucuriile, cat si trairile negative.

In acest sens, iata 5 tipuri de discutii pe care orice cuplu trebuie sa le aiba la un moment dat.


1. Vorbiti despre ce va face fericiti

Suna banal, dar una dintre discutiile voastre mai serioase trebuie sa cuprinda si aceasta tema. Din cand in cand trebuie sa va acordati cateva momente pentru a va impartasi reciproc cat de multumiti sunteti unul de celalat. In acest fel, afli cat de fericit este partenerul in relatia voastra, iar daca apar anumite probleme, veti avea ocazia sa le rezolvati.


2. Discutati atunci cand va deranjeaza ceva

Daca te deranjeaza ceva, chiar si atunci cand este vorba despre partener, trebuie sa ai curajul si increderea necesara pentru a-i comunica acest lucru. Cu cat acumulezi mai multe frustrari si nemultumiri, cu atat va avea de suferit relatia dintre voi doi.


3. Vorbiti despre visurile voastre

Un alt subiect de discutie care nu trebuie sa lipseasca din nicio relatie. Impartasirea idealurilor si planurilor de viitor cu partenerul de cuplu va ajuta sa va cunoasteti mai bine si sa aveti o legatura mai puternica.

Faptul ca va destainuiti unul altuia iti ofera sentimentul ca visul lui este si al tau, iar asta va face sa lucrati impreuna pentru a-l indeplini


4. Vorbiti despre implicare

Gradul de implicare al fiecaruia este esential pentru ca lucrurile dintre voi doi sa mearga bine. Cand simti ca ceva nu este in regula din acest punct de vedere, nu te sfii sa aduci respectivul aspect in discutie.

Fa-i cunoscute intentiile tale in acest sens si arata-i cat de mult te implici tu sau iti doresti sa se implice el.


5. Discutati despre intemeierea unei familii si despre copii

Fie ca sunteti deja parinti sau ca vrei sa intemeiati o familie, o discutie despre acest lucru este intotdeauna binevenita. Sunteti un cuplu, iar asta inseamna ca trebuie sa ajungeti la un consens. Aspectele financiare, regulile de disciplina, cine si cum ii va creste etc. La un moment dat, toate aceste aspecte vor fi teme de discutie in relatia voastra.

Sursa foto: boldsky.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare