Dragoste

#relatie soacra #prietenie soacra #soacra #nora

5 sfaturi pentru a avea o relatie de prietenie cu soacra

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca nurorile si soacrele au o relatie complicata, insa vestea buna este ca diplomatia poate salva situatia. Nu te intelegi prea bine cu soacra? Trebuie sa stii ca aceasta relatie tensionata are o explicatie psihologica, dupa cum sustine specialistul Deanna Brann, care a scris cartea "Secrets to Getting Along with Your Mother-in-Law or Daughter-in-Law" ("Secrete pentru a te intelege cu soacra sau cu nora").

Psihologul considera ca cele doua femei din viata barbatului, mama si sotia, se simt amenintate una de prezenta celeilalte. Nora se teme ca nu-si va gasi un loc in familie si ca relatia ii va fi afectata, soacra se teme sa nu fie exclusa din familie, adica se teme ca nu cumva fiul sa nu o mai viziteze sau sa uite de ea. Chiar si atunci cand nora se intelege bine cu soacra, un anumit nivel de tensiune tot persista.

Dar, atunci cand exista dorinta de intelegere si nu se pune atat de mult accent pe orgolii personale, ci pe armonie in familie, relatia dintre nora si soacra poate fi una de prietenie. Iata ce poti face pentru a ajunge la acest rezultat.

1. Trateaz-o ca pe o mama

Conform dr Brann, cea mai mare dezamagire a soacrelor este atunci cand observa ca sunt tratate cu raceala, ca niste soacre rele, cand tot ce isi doresc ele este sa fie vazute ca mame. Daca vrei sa ai o relatie de prietenie cu soacra ta, trateaz-o ca pe o mama. Fa-ti timp sa o vizitezi, asa cum iti faci timp sa-ti vizitezi propria mama, sun-o din cand in cand sa vezi daca este bine, intreab-o daca are nevoie de ceva, povesteste-i ce ai mai facut in ultima vreme.

Aceasta tehnica este una dintre cele mai simple modalitati prin care te poti apropia de soacra. Nu o mai considera un dusman de temut.

2. Fii multumita cu ceea ce iti ofera

Mamele vor intotdeauna tot ce este mai bun pentru copii, iar acest lucru este valabil si pentru soacra ta. Doar ca, uneori, ceea ce va poate ea oferi nu se ridica la nivelul pretentiilor tale. Fii multumita cu ceea ce iti ofera si arata-i ca iti pasa de eforturile ei. Atunci cand faci nazuri si incerci sa arunci sageti catre soacra, relatia se va inrautati.

De exemplu, daca locuiti singuri, in apartamentul ei, nu-i spune niciodata ca vrei sa schimbi mobila pentru ca este urata. Poate ca atat si-a permis soacra sa cumpere.

3. Implica-te in familie

Daca vrei sa ai o relatie de prietenie cu soacra, arata-i ca vrei sa te implici in familie. Nu lasa comunicarea in seama sotului, pentru ca altfel lasi impresia ca nu-ti pasa de familia lui.

4. Multumeste-i pentru educatia oferita fiului ei

Mamele sunt mandre de fiii lor si nimic nu le bucura mai mult decat momentele in care cineva le spune ca au crescut barbati educati si destepti. Spune-i soacrei ca ai un sot minunat si multumeste-i pentru eforturile depuse pentru a-l creste. Incet, incet, vorbele tale duioase o vor apropia mult mai mult de tine decat daca i-ai spune ca fiul ei nu face bine lucrul x.

5. Tine cont de parerea ei

Pentru o soacra este foarte important sa vada ca nora tine cont de parerea ei, intrucat considera acest gest ca fiind o dovada de respect. Chiar daca nu esti intotdeauna de acord cu ceea ce spune soacra, nu-i marturisi in fata faptul ca esti impotriva. Admite-i opinia, spune-i ca vei tine cont de ea, iar apoi procedeaza asa cum consideri ca trebuie.

De exemplu, in loc sa-i spui ca nu vrei sa tratezi copilul cu ceaiul recomandat de ea, pentru ca nu crezi tu ca i-ar face bine, mai bine ii spui ca ai discutat cu medicul de familie, care ti-a prescris un tratament. In acest fel, ii vei arata ca ai tinut cont de parerea ei, insa medicul este cel care are ultimul cuvant.

Sursa foto: blady.bg

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare