Dragoste

#sfaturi relatie #relatie

5 sfaturi care va ajuta sa oferiti relatiei voastre o noua sansa

In fiecare relatie, la inceput, totul pare extraordinar. Apoi treptat lucrurile se mai complica, pentru ca oamenii sunt diferiti, iar relationarea este destul de dificila, de asta nu are cum sa fie totul perfect. Ce se intampla insa atunci cand in cuplu apare indiferenta, sau lipsa de comunicare? Poate iubirea sa infloreasca din nou? Cu siguranta da, mai ales daca in acea relatie a fost dragoste.

Sfaturi pentru a pastra acea scanteie speciala in relatie:

Comunicarea conteaza foarte mult intr-o relatie

De regula, atunci cand comunicarea este limitata, se poate spune ca dispare si relatia. Din lipsa de comunicare, oamenii se simt singuri, in mintea lor apare ideea: "Nu-i pasa de mine!"

Prin urmare, daca doriti sa infloriti relatia voastra de dragoste, trebuie sa comunicati mai mult, cu afectiune, grija si iubire. Plasati comunicarea pe lista de prioritati, astfel relatia va deveni mult mai frumoasa.     

Fii sincer si corect

Cand apare nesiguranta in relatie, cel mai bine este sa fii sincer si corect cu privire la sentimentele tale si sa nu te lasi condus de starile de nervi si suparare, sa nu le lasi sa explodeze intr-o discutie aprinsa sau intr-un comportament care sa duca si mai mult la distrugerea relatiei.

Daca conversatia duce la cearta, cel mai bine este sa discutati cu alta ocazie, cand sunteti mai calmi. Ii spui frumos ca vrei sa inchei conversatia si ca veti discuta mai tarziu, dupa ce iti strece starea de nervi. Fiecare trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru propriile emotii si sa nu se lase condus de ele, mai ales de cele negative.

Cresterea copiilor

Cand vine vorba despre cresterea copiilor, ambii parinti trebuie sa se implice si nicidecum sa lase educatia si corvoada doar pe umerii unuia. Parintele lasat sa se ocupe singur de copii se va simti neputincios, nedreptatit, ceea ce poate afecta relatia de cuplu.

Impartirea finantelor

Nu toate cuplurile impart finantele, asa ca retineti – este bine sa decideti la un moment dat sa abordati cu o comunicare deschisa si cu dorinta de a face compromisuri si aceasta problema. Banii pot fi uneori un subiect aprig, care duce la discutii contradictorii, insa gestionara banilor trebuie facuta de ambii parteneri, daca ei locuiesc sub acelasi acoperis. Pe de alta parte, rezolvarea acestei probleme poate consolida relatia.

Stabilirea obiectivelor in relatie

In orice relatie de cuplu, stabilirea obiectivelor este esentiala. Daca va stabiliti obiectivele, atunci relatia va duce in directia corecta. Asta inseamna sa va faceti planuri, sa discutati despre viitor, despre problemele importante din familie, chiar daca unele sunt inconfortabile. Fiecare probabil are anumite planuri, care trebuie acceptate si de partener. Se face o lista, se trec toate planurile si apoi veti decide ce trebuie sa faceti impreuna si ce separat.

Cand prioritatile unuia sunt diferite de ale celuilalt, iar asta este posibil in multe cupluri, atunci apar probleme. De aceea este necesara discutia, analiza obiectivelor in detaliu spre a reusi sa ajungeti la o solutie, care sa fie acceptata de ambii. Discutiile pot solutiona problema, asta poate consolida relatia.

Inflorirea iubirii

Oricat de mult v-ati certa, dragostea este singura forta care va poate impaca imediat, va poate face sa uitati de nervi si suparare. Pentru inflorirea iubirii este nevoie de putina imaginatie si dragoste. Este normal ca, dupa cativa ani, sa apara si monotonia in relatie. Multe cupluri se confrunta cu asta, insa exista solutii prin care sa reaprinzi flacara dragostei si sa construiesti o relatie si mai romantica si mai frumoasa ca inainte.

Daca nu mai apare acel sentiment de intimitate de altadata, gandeste-te cum ai putea crea un cadru romantic, o surpriza sau ceva care sa impresioneze persoana iubita. Poti reaprinde scanteia speciala din relatie, daca  esti iubitor, ierti greselile din trecut si faci gesturi frumoase prin care sa-ti exprimi dragostea.

Gaseste modalitati prin care sa-i aduci zambetul pe fata. Nu uita ca rasul elimina stresul si va mentine sanatosi si fericiti. Modul in care comunicati conteaza, puteti fi putin jucausi pentru a va arata afectiunea si placerea de a fi impreuna.

Apelati la romantism pentru a incepe construirea intimitatii in relatie, creati momente deosebite cu lumanari parfumate, petale de trandafiri, parfumuri care iti imbie simturile sau ulei de masaj cu arome afrodisiace, care pot fi cumparate din magazinul online voluptas.ro.

Petrecerea timpului impreuna este esentiala in cuplu, iar momentele trebuie sa fie cat mai frumoase. Intimitatea fizica poate ajuta la consolidarea relatiei, dar si comunicarea, grija, devotamentul, rabdarea, capacitatea de a asculta, de a incuraja si ierta.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare