Dragoste

#relatie toxica #relatie #certuri #cuplu #despartire

5 semne ca relatia ta s-a terminat

Cine nu viseaza sa imbatraneasca fericit alaturi de partenerul de cuplu? Unele relatii insa, relatiile nu rezista in timp si partenerii se indeparteaza unul de celalalt. In acest caz este mai bine sa ii pui punct de indata ce apar primele semne ca relatia voastra nu mai functioneaza. Cu cat amani mai mult momentul cu atat iti va fi mai greu. Iata care sunt principalele semne ca te aflii intr-o relatie toxica:

Lipsa comunicarii

In momentul in care va este din ce in ce mai greu sa comunicati, iar discutiile voastre se rezuma doar la propozitii de tipul "Cine duce gunoiul?" sau "Ma duc la culcare" este un semn clar ca exista o problema in relatia voastra. Iar acest lucru este cu atat mai grav cu cat obisnuiati sa va povestiti vrute si nevrute, iar acum nu gasiti absolut niciun subiect de conversatie.

Lipsa apetitului sexual

Si-a pierdut interesul in a face amor cu tine, insa nici tu nu ii mai cauti mangaierile si sarutarile? Ai si uitat de cand ati facut ultima oara dragoste pasional? Ei bine, este unul dintre pricipalele semne ca va aflati pe ultima suta de metri a povestii voastre de iubire si ca este timpul sa aveti o discutie serioasa, in urma careia sa va spuneti adio sau sa incercati sa reaprindeti flacara iubirii.

Nu mai sarbatoriti evenimentele importante din viata voastra

O zi de nastere sau aniversarea voastra trec ca orice alta zi, fara ca partenerul/a tau/ta sa aiba vreun motiv de sarbatoare. Daca inainte te umplea de cadouri, acum parca totul a devenit o corvoada. Este un mare semn de intrebare in ceea ce priveste "sanatatea" relatiei, fiind un indiciu important ca el/ea nu vrea sa mai fie acolo, insa nu a gasit inca momentul potrtivit sa iti spuna.

Partenerul isi petrece mai mult timp cu prietenii

Partenerul tau vine din ce in ce mai tarziu acasa, preferand sa lucreze pana tarziu, iar weekendurile si le petrece mai mult cu prietenii? Daca acest lucru se intampla de luni bune, este cazul sa aveti o discutie serioasa si, oricat de dureros ar fi, sa il intrebi daca sentimentele ei/lui fata de tine s-au schimbat.

Certuri peste certuri

Relatia voastra a inceput sa semene din ce in ce mai mult cu un camp de lupta? Nu este zi in care unul din voi sa nu gaseasca un motiv de cearta sau sa ii faca un repros celuilat? De aici, se dezlantuie o serie intreaga de tipete si cuvinte care dor. De cele mai multe ori, acest tip de comportament e un mod de a arata ca iubirea s-a stins. In loc sa pierdeti timp pretios certandu-va, este mai bine sa pui punct relatiei.

Sursa foto: ezyshine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului