Dragoste

#test relatie # cat rezista relatia # gelozie relatie # cum il cuceresti #relatii serioase #dragoste

5 obiceiuri toxice pentru orice relatie. Vezi daca si tu te apropii de sfarsitul iubirii

Dupa ce au trecut fiorii primelor luni de iubire, in relatie apar cativa dusmani care pot pune povestea ta de dragoste pe butuci, chiar daca din ea nu lioseste dragostea. Si nu, nu este vorba de infidelitate sau abuz, ci de lucruri mult mai comune, care ne pot pacali. Iata care sunt cei cinci dusmani si cum sa ne ferim de pericolul despartirii:

1. Te plangi prea mult. Nici macar nu conteaza daca plangerile sunt adresate partenerului sau nu. O insiruire zilnica de comentarii negative - de la trafic, vreme, prieteni, job etc - nu va face decat sa te puna intr-o lumina proasta, de persoana mereu nemultumita. Si cine vrea sa-si imparta viata cu cineva care nu stie sa se bucure de ce are?

2. Critica. Este constructiva, e drept, dar in limite. Astfel ca a critica este la fel de nociv cu a te plange. Incearca sa iti exprimi mai des aprecierile, comentariile pozitive. Este mai de folos relatiei voastre.  

3. Perfectiunea intruchipata. A-ti corecta partenerul este o practica coroziva atunci cand este facuta obsedant. Nu schimba cu nimic viata voastra faptul ca restaurantul preferat este la numarul 15, nu 17, nici ca afara au fost 10 grade Celsius si nu 12 cum crede, atat de eronat, partenerul. Cu atat mai destructiva este critica obsesiva cu cat se petrece in public. Daca tii neaparat sa-l/sa o critici o poti face in particular. Manifesta o atitudine de sprijin, cel putin in public si rezerva-ti criticile pentru intimitatea casei voastre.

4. Controlul absolut. Excludem cazurile cu istoric de infidelitate sau alte probleme de acest gen. Nu este deloc placut pentru cineva sa simta ca trebuie sa "dea raportul" partenerului la orice pas, la fel cum nu este deloc in regula sa se simta obligat sa faca exact ce i se cere si doar dupa ce a obtinut aprobarea de la partener. Chiar si cand intentiile sunt bune, incearca sa-i acorzi mai mult credit. Cu siguranta nu te va dezamagi daca simte ca se poate baza pe tine si ca ii esti alaturi in orice conditii.

5. Spui "nu" desi ar trebui sa spui "da". Poate ca tendinta ta este sa spui "nu" atunci cand ti se cere ceva. Sau spui "poate", "nu stiu", in orice caz nu esti o persoana care sa spuna "da" prea des. Desi, teoretic, acest lucru inseamna ca nu-ti place sa se profite de tine, intr-o relatie acest lucru poate fi toxic. Incearca sa acorzi "favoruri", sa ii indeplinesti mai des dorintele partenerului si roadele nu vor intarzia sa apara. Cu siguranta si tu ai dorinte pe care le vrei indeplinite. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului