Dragoste

#copii #cariera #libertate #esec #venituri #independenta #motive burlacie

5 motive pentru care unele persoane aleg burlacia

Chiar daca biserica vorbeste despre importanta institutiei casatoriei, psihologii explica nevoia omului de a trai in cuplu, iar societatea insasi condamna ideea de celibat, in ultimii ani tot mai multi tineri decid sa renunte la ideea de familie.

Persoanele care aleg o asemenea directie in viata se tem ca isi vor pierde independenta, au alte prioritati, iau in calcul considerentele financiare sau au alte motive stiute doar de ele. Iata care sunt factorii cel mai des invocati de oamenii care aleg statutul de burlac.

1 Cariera/pasiunile sunt pe primul loc

Chiar daca nu intentioneaza neaparat sa ramana singure, persoanele care au idealuri pe termen lung si se preocupa de cariera vor neglija planurile legate de intemeierea unei familii.

2 Teama de esec

Sunt o multime de persoane care se tem de esecul casniciei, fie pentru ca au trecut ele insele printr-o experienta negativa, fie familia din care provin nu le-a oferit un model de siguranta si intelegere. Astfel, alegerea burlaciei ii scuteste de infruntarea temerilor legate de intalnirea partenerului de viata nepotrivit.

3 Nevoia de libertate

Sunt o multime de persoane care prefera sa se bucure de timpul lor si nu accepta constrangerile de niciun fel. Nu suporta tensiunea de a-si programa activitatile in functie de un partener. Aceste persoane se simt lipsite de griji, fericite si norocoase pentru ca au ales sa traiasca singure.

4 Considerente financiare

O alta categorie de burlaci sunt cei care se tem sa isi imparta veniturile cu o alta persoana. Acestia vad casnicia ca o simpla investitie finaciara nereusita, in care partenerul de viata cheltuieste bani si este intr-o permanenta cautare de venituri.

5 Lipsa dorintei de a avea copii

Desi majoritatea celor casatoriti vorbesc despre un asa-numit ceas biologic, care iti indica momentul cand ar trebui sa iti intemeiezi o familie, exista si persoane care nu se ghideaza dupa aceasta regula. Astfel, daca nu exista dorinta de a avea copii si familie, nu exista nici cea de a-si imparti timpul cu un partener de viata.


Sursa foto:trendir.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare