Dragoste

#infidelitate #relatie #cuplu #familie #casatorie #cearta #amanta #amant

5 motive pentru care EA te-ar insela

Se estimeaza ca pana la 55% dintre femei si 60% dintre barbati au fost implicati cel putin intr-o aventura, in timpul casniciei. De ce? Iata cateva dinte cele mai frecvente motive care stau la baza infidelitatii.

 

 

 

1. Se simte singura

Ti s-a intamplat vreodata sa te afli intr-o camera plina cu oameni si totusi sa te simti singur? Ce se intampla atunci cand experimentezi aceeasi senzatie, dar de aceasta data camera este inlocuita cu propriul camin, iar oamenii sunt de fapt, partenerul?

Multe persoane trec prin aceasta stare de singuratate, chiar daca se afla in prezenta partenerului, iar acesta este unul dintre principalele motive din cauza caruia o femeie se arunca in bratele altui barbat. Lipsa de atentie, de intelegere, afectiune, nevoia de a fi ascultat, poate determina pe oricine sa caute tot acest confort sufletesc in alta parte.

2.  Vrea sa se razbune

Ai inselat-o si ea a decis ca relatia voastra sa continue, in ciuda acestui “incident”. Nimic nu garanteaza insa ca toate sentimentele de durere si frustrare au disparut ca prin minune.

Cateodata, atat femeile cat si barbatii aflati intr-o astfel de situatie, vor dori sa ia atitudine. Cea mai simpla solutie? Plata cu aceeasi moneda. Mai mult, faptul ca acum este indreptatita si are toate motivele sa te insele vor anula sentimentele de vina pe care le-ar fi putut avea in alte circumstante.

3. Nu are incredere in ea

Simte ca nu ii acorzi suficienta atentie si nu faci nimic pentru a-i creste respectul de sine. La urma urmei, este esential sa ne simtim bine in pielea noastra si acest lucru se reflecta in tot ceea ce facem, Cine iti poate oferi incredere mai bine decat cel cu care ai pus bazele unei relatii si care te cunoaste?

Daca nu primeste aceasta reactie de la persoana care conteaza pentru ea cel mai mult, atunci va cauta sa vada daca inca mai poate exercita admiratie. Astfel, isi va indrepta atentia catre un alt barbat. Si daca are norocul sa gaseasca ceea ce nu reuseste sa obtina acasa, atunci nu te mira cand isi va face bagajele si va pleca.

4. S-a plictisit

Credeai ca doar barbatii se pot plictisi intr-o relatie sau de o anumita persoana? Poate ca femeile nu se exteriorizeaza atat de mult sau poate ca tu nu ai fost atent atunci cand ea iti spunea sa incercati sa va mai “revitalizati” un pic relatia, insa iata ca rutina a impins-o catre infidelitate .

Intr-adevar, o aventura va fi doar o solutie temporara, insa va fi suficient pentru a strica tot ceea ce mai ramas bun in relatia voastra. Poate ca un barbat este in stare sa treaca peste o o infidelitate, fara sa stea prea mult pe ganduri, insa o femeie va fi mult mai deschisa pentru a lua solutii extreme, daca nu se simte conforabil intr-o relatie, chiar daca trebuie sa riste tot ceea ce a construit anterior.

5. Rutina a luat locul iubirii

Discutiile voastre se rezuma la ce ati mai facut in timpul zilei, ce au mai facut copiii, cine plateste facturile, cine scoate cainele la plimbare, ce mancati. Si totusi, unde sunt acele discutii inflacarate pe care le aveati la inceputul relatiei voastre, cand pierdeati ore in sir facandu-va planuri, sperand, visand, adormind unul in bratele celuilalt?

Poate ca totul s-a schimbat de cand au venit pe lume copiii, de cand v-ati facut mai multe etc. Insa toate aceste maruntisuri se aduna si o pot impinge pe ea in bratele altui barbat, pentru a simti ceea a ce a simtit si alaturi de tine, la inceput, pentru a evada din rutina.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului