Dragoste

#cantar greutate #animale de companie #despartire #obezitate #socri #relatie #servicu

Drumul lung catre serviciu poate duce la divort. Afla si alte cauze neasteptate ce-ti pot ruina relatia

Studiile de specialitate isi indreapta deseori atentia catre viata de cuplu si "secretul fericirii" personale, iar ele scot la lumina de fiecare data motive neasteptate care pot duce la despartire. In afara de conflictele si obiceiurile arhicunoscute, exista si alti factori importanti care afecteaza intr-un mod sau altul o relatie de durata.

Recent, cercetatorii ne-au avertizat cat de importanta este odihna de calitate pentru armonia in cuplu. Daca somnul ti se pare un motiv bizar al neintelegerilor intr-o relatie, vezi ce alte obstacole neasteptate pot sa apara in dragoste!

1 Relatia apropiata cu socrii

Un studiu derulat de Institului de Cercetare din Michigan si facut public la finalul anului trecut a descoperit ca femeile care au o relatie foarte apropiata cu socrii prezinta un risc cu 20% mai mare sa divorteze, decat cele care mentin o legatura superficiala cu parintii partenerului de viata.

Motivul? Nurorile au tendinta sa incerce sa isi schimbe sotul cu ajutorul socrilor, atragandu-i de partea lor si facand front comun cu acestia. De aici, conflictele devin iminente.

2 Greutatea mai mare a femeilor

Un alt studiu publicat in anul 2011 sustine ca ambii parteneri unui cuplu sunt mai fericiti cand greutatea femeii este mai mica decat cea a barbatului. Raspunsurile participantilor arata ca barbatii isi mentin entuziasmul mai mult in aceste conditii, iar femeile se simt mai bine in pielea lor, deci nu exista frustrari care sa nasca disensiuni si episoade depresive.

3 Drumul lung catre serviciu

O cercetare suedeza de acum 2 ani spune ca drumul lung catre serviciu, ingreunat de trafic, ridica nivelul de stres al oamenilor si ii face mult mai ostili atunci cand ajung acasa, langa partener. Studiul spune ca riscul de divort creste cu 40% in cazul persoanelor care se deplaseaza pe distante lungi zilnic, catre locul de munca.

4 Telefonul mobil

Un alt studiu efectuat de cercetatorii Universitatii din Essex a descoperit ca telefonul mobil poate fi un real dusman pentru indragostiti. Partenerii dependenti de tehnologie au tendinta sa fie mai putin empatici cu celalalt, sa comunice defectuos si sa se simta neglijati, pentru ca isi indreapta atentia obsesiv catre smartphone-ul personal.

5 Animalul de companie

In decembrie 2011, un sondaj efectuat de site-ul craiglist.co.uk arata ca animalele de companie sunt frecvent motivul de despartire al cuplurilor. Majoritatea respondentilor de ambele sexe au declarat ca nu ar accepta un partener care creste in casa un caine sau o pisica.

Dursa foto:cacha.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului