Dragoste

#certuri #pasiune #sex #romantism #mituri cupluri

5 mituri despre cuplurile fericite

Se spune ca in cuplurile fericite este doar lapte si miere, dar specialistii nu sunt de aceeasi parere. Ei considera ca anumite mituri care circula in societate despre cuplurile fericite nu se sustin si sunt doar inventii. In viata reala, un cuplu fericit se confrunta si cu episoade mai putin "dulci". Iata cateva mituri despre cuplurile fericite, distruse de expertii in relatii amoroase.

1 In cuplurile fericite nu exista certuri

Mitul conform caruia certurile nu exista in sanul cuplurilor fericite nu se sustine. Cearta nu este o dovada a faptului ca partenerii sunt nefericiti. O mica discutie in contradictoriu nu face rau nimanui, ba chiar este de bun augur, deoarece ii ajuta pe parteneri sa se elibereze de stres si de tensiune.

2 In cuplurile fericite partenerii au pasiuni comune

Este bine sa existe pasiuni comune intr-un cuplu, dar aceasta nu este o regula de baza pentru mentinerea fericirii. Asa cum femeile sunt pasionate de shopping si machiaj, asa si barbatii sunt pasionati de fotbal, masini si jocuri video. Pasiunile diferite alimenteaza fericirea in cuplu, deoarece fiecare partener are libertatea de a face ceea ce ii place.

3 Sexul nu este o prioritate in cuplurile fericite

Un alt mit despre cuplurile fericite spune ca partenerii nu pun pret pe sex. Specialistii nu sunt de acord cu acest mit si sustin ca sexul ar trebui sa fie o prioritate in orice cuplu, intrucat ii apropie pe parteneri si mentine o stransa legatura sentimentala intre ei.

4 Iubitii au mereu acelasi punct de vedere

Acesta este un alt mit care nu se sustine, potrivit specialistilor. Barbatul si femeia sunt diferiti nu doar din punct de vedere fizic, ci si genetic, psihic si psihologic. De aceea, fiecare partener analizeaza situatia din propria perspectiva, oricat de apropiat ar fi de celalalt. Acest lucru nu inseamna ca sunt mai putin fericiti.

5 Romantismul este litera de lege intr-un cuplu fericit

La inceputul unei relatii de dragoste, este normal ca partenerii sa debordeze de romantism si emotie. Cu timpul, pe masura ce se obisnuiesc unul cu celalalt, romantismul incepe sa scada, facand loc altor trairi si sentimente. Cu toate acestea, chiar si cuplurile in care romantismul nu mai este la acelasi nivel ca la inceput sunt fericite.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare