Dragoste

#pareri divort # persoane care divorteaza #divort #intrebari

5 lucruri pe care sa nu le spui niciodata unei persoane care divorteaza

Pentru majoritatea persoanelor, divortul reprezinta o etapa nefericita si dificila, indiferent de modalitatea in care s-a ajuns in acel punct – fie ca a fost o decizie a unei singure parti, fie una de comun acord. Iar daca in jurul tau exista rude, prieteni sau colegi care urmeaza sa divorteze, iata care sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa eviti sa le spui.

 

1. Ce s-a intamplat?

Curiozitatea de a afla ce s-a intamplat intre cei doi, cu atat mai mult daca pareau un cuplu fericit in exterior, este usor de inteles. Insa, nu si pentru persoana respectiva. Nu vei avea de unde sa stii daca prietena sau colega ta se simte pregatita sa deschida acest subiect si sa retraiasca momente dureroase. Asadar, asteapta pana in momentul in care aceasta se ve linisti si va deschide singura subiectul.

2. Ati incercat consilierea de cuplu?

In momentul in care afli ca o persoana din jurul tau divorteaza, ai tendinta de a intreba daca a apelat la consilierea psihologice. Poate a apelat, dar acest lucru nu a rezolvat nimic. Sau poate, din contra, nici nu s-a gandit la acest aspect iar acum este prea tarziu. In acest caz singurul lucru pe care il faci este sa-i starnesti regrete ca poate nu a incercat tot ce putea pentru a-si salva relatia.

Pe de alta parte, daca a incercat si nu a avut rezultatul dorit sau daca ea si-a dorit sa mearga la consiliere, iar partenerul nu a vrut, intrebarea ii poate provoca mai multa suferinta.

3. „Oricum nu era bun de nimic” sau „Era un nesimtit”

Uneori este posibil sa ai tendinta de a crede ca, daca scoti in evidenta aspectele negative ale fostului sot al prietenei sau colegei tale, vei reusi sa ii alini suferinta. Acest lucru este total gresit.

Este recomandat sa eviti sa spui lucruri urate sau jigniri precum „Oricum nu imi placea de el” sau „Era asa nesimtit uneori”. In loc sa o faca sa se simta mai bine, aceste afirmatii o pot face sa nu mai aiba incredere in felul in care isi va alege viitorii parteneri. Mai mult, in cazul in care prietena ta are si copii cu fostul sot, astfel de exprimari o pot face sa se simta vinovata si sa considere ca a ales in mod gresit tatal copiilor sai.

4. Cum le poti face asta copiilor tai?

Inainte de a pune aceasta intrebare fii sigura ca prietena ta s-a gandit mult la acest lucru. In plus, de multe ori este mai bine pentru copii ca parintii sa fie separati decat sa locuiasca impreuna si sa auda certuri zilnice.

5. Noua nu o sa ni se intample asta niciodata

In primul rand nu poti sti niciodata ce-ti rezerva viitorul, iar in al doilea rand aceste cuvinte dor enorm pentru persoana care trece printr-un divort, mai ales daca nu aceasta a decis sa puna capat relatiei. Nimeni nu-si doreste sa divorteze, insa de multe ori circumstantele o impun.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului