Dragoste

#casatorie #cerere in casatorie #semne casatorie

5 indicii ca partenerul tau este pregatit de casatorie

Foarte multe femei asteapta cu nerabdare indicii ca partenerul lor este pregatit de casatorie dupa un anumit timp al relatiei, de multe ori confundand gesturile banale cu dovezi clare de angajament pe viata. In realitate, barbatii au propriul lor ceas biologic care le dicteaza momentul cel mai propice pentru intemeierea unei familii, mecanism care nu poate fi controlat de nimeni, prin niciun mijloc. Iata care sunt semnele certe ca un barbat se simte pregatit pentru un mariaj.

Exista doua realitati majore in legatura cu disponibilitatea urmasilor lui Adam catre casatorie. Vestea buna este ca poti inceta sa depui eforturi sustinute pentru a-l manipula, deoarece va ajunge singur la stadiul in care sa te doreasca pentru toata viata. Vestea mai putin imbucuratoare este ca nu poti face nimic pentru a grabi procesul.

Asadar, daca esti nerabdatoare sa mergi in fata altarului, va trebui sa accepti asteptarea sau sa iti indrepti atentia catre altcineva, pregatit deja pentru acest pas.

1 Nu il mai atrage viata de burlac

Un barbat este pregatit de casatorie atunci cand toate aspectele specifice vietii de burlac nu i se mai par atragatoare. Un sondaj efectuat de autorul american John Malloy pe un esantion de 2500 de participanti intre 17 si 70 de ani, arata ca majoritatea raspunsurilor celor casatoriti indicau faptul ca "s-au asezat la casa lor" dupa ce barurile, cluburile si alte zone de distractie preferate in anii de singuratate au incetat sa ii atraga.

Cu alte cuvinte, cei mai multi barbati deschisi ideii de casatorie au depasit pragul rebeliunii si al traiului dominat de placeri superficiale, in favoarea unei existente stabile, sigure si satisfacatoare din punct de vedere emotional.

2 Este independent financiar

Chiar daca ceasul biologic influenteaza puternic dorinta unui barbat de a se casatori, exista si o dimensiune de natura materiala pe care acesta o ia in calcul. Daca partenerul tau nu a reusit deocamdata sa isi gaseasca un drum confortabil in cariera, cel mai probabil se va simti incapabil sa intretina o familie.

Imediat ce va scapa de presiunea facturilor si a datoriilor restante, va privi cu incredere provocarea unei uniuni pe viata.

3 Si-a descoperit instinctul patern

Un barbat se simte pregatit de casatorie odata ce isi descopera instinctul patern. Daca incepe sa priveasca indelung copiii apropiatilor si iti sugereaza ca veti aduce pe lume urmasi reusiti, cel mai probabil incepe sa isi asume la modul serios statutul de familist.

4 A ajuns la varsta potrivita

Studiile arata ca varsta potrivita pentru casatorie difera in viziunea fiecarui barbat in raport cu statusul sau educational. Asadar, majoritatea barbatilor cu studii superioare nu iau in calcul casatoria la modul real pana la varsta de 26 de ani. In fapt, ajung la apogeul sentimentului de asumare a angajamentelor personale abia intre 28 si 33 de ani.

Mai mult decat atat, profesionistii cu studii postuniversitare si doctorale ajung sa fie interesati de casatorie intre 30 si 36 de ani. Dupa 37 de ani, sansele ca un barbat sa faca acest pas descresc in mod considerabil.

Dupa a 43-a aniversare, un burlac va ramane cel mai probabil necasatorit pentru tot restul vietii.

5 Gandeste in cuplu

Cel mai evident indiciu ca partenerul tau este pregatit de casatorie este acela ca gandeste si actioneaza "in cuplu". Intotdeauna se exprima la persoana a II-a plural, vorbeste despre viitorul vostru impreuna si isi face planuri pentru voi care implica o perioada mai lunga de 10 ani.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului