Dragoste

#vindecare despartire #vindecare #relatie #despartire

4 semne ca te-ai vindecat dupa o despartire

Despartirile sunt ca o rana deschisa, la inceput durerile sunt aproape de nesuportat, iar cu timpul rana incepe sa se vindece. Cel ranit in amor, odata vindecat, poate porni din nou in cautarea sufletului pereche. Descopera semnele care iti arata ca esti cu adevarat vindecat, dupa o despartire dureroasa, pentru a fi sigur/a ca nu alegi sa te arunci intr-o alta relatie doar pentru a provoca gelozie sau doar pentru a scapa de suferinta de moment.

Nu mai esti furios

Furia apare, inevitabil, dupa orice despartire. Esti furios pe tine, pe cel care te-a parasit, pe situatie, nici tu nu mai stii clar. Atat timp cat acest sentiment te macina, inseamna ca nu esti vindecat in urma despartirii. Insa, odata ce incepi sa vezi lucrurile altfel, sa "judeci la rece", fara sa simti ca mai esti stapanit de impulsul furiei, inseamna ca esti vindecat. Un alt semn ca furia a disparut este si daca te intalnesti intamplator cu fostul sot/partener sau cu fosta sotie/partenera si nu mai simti nevoia sa ii faci reprosuri.

Te simti bine singur

In primele stadii ale despartirii, vei simti enorm lipsa celuilalt si nu iti doresti altceva decat sa va impacati. Apoi vei simti nevoia sa fii lasat in pace, sa nu vezi pe nimeni, fiindca inca mai suferi. Nu vrei sa iesi in oras, nu vrei sa te mai intalnesti cu prietenii. Insa este o singuratate care te apasa. Abia in momentul in care vrei sa mergi la o petrecere unde sunt, de exemplu, numai cupluri, fara sa te simti rusinat sau in plus, inseamna ca te-ai vindecat. Este semn ca te simti bine in pielea ta si ca poti face loc oricand altcuiva in viata ta.

Stii ce vrei de la un nou partener

Dupa orice despartire, este greu sa te mai gandesti ca mai vrei pe cineva in viata ta. Ei bine, este doar o etapa. Cand te vei surprinde gandindu-te ca ai vrea un/o partener/a "care sa fie inalt/a si brunet/a", "sa fie dragut/a" sau "sa aiba un job bun", inseamna ca suferinta a trecut. Cand nu mai ai inima franta, capeti din nou entuziasm si ii poti creiona in voie portretul celui pe care ti l-ai dori alaturi.

Nu mai speri la impacare

Degeaba ti-a spus fostul partener negru pe alb ca totul s-a terminat, ca nu mai exista drum de intoarcere, intr-un colt al sufletului tau inca mai speri ca se va intoarce, ca te va tine din nou in brate, ca iti va spune ca a gresit si ca te vrea inapoi. Abia in momentul in care nu mai simti aceste lucruri si nici nu le mai vrei poti spune ca te-ai eliberat cu adevarat din catusele fostei relatii. Si ca esti din nou in cautarea unei noi relatii.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare