Dragoste

#alcool #intalnire #relatie #filme romantice #fericire in cuplu

4 secrete pentru a fi fericit in cuplu

Sa mentii misterul si sentimentele vii intr-o relatie de lunga durata este destul de dificil, iar cele mai multe cupluri ajung sa se desparta tocmai din aceasta cauza. Optimismul, o mica doza de tensiune, dar si diversele jocuri copilaresti te pot face mult mai fercit si te pot ajuta sa ai o relatie frumoasa. Iata cateva dintre secretele care aduc schimbari benefice relatiei si reaprind flacara iubirii!

1 Prefaceti-va ca sunteti la o intalnire

Intr-o relatie de lunga durata, comunicarea intre o parteneri este din ce in ce mai precara, iar fiecare dintre cei doi ajunge sa se dezvolte si sa se schimbe in propriul sau ritm, nemaitinand cont si de nevoile sau aspiratiile persoanei de langa el. Pentru a incepe sa va recunoasteti si sa va dati frau liber sentimentelor, puteti sa va prefaceti ca sunteti din nou la prima intalnire.

Impartasiti-va opiniile chiar si despre cele mai banale lucruri. Puteti discuta despre un nou serial TV sau despre preferintele culinare. Pastrati zilnic aceasta conexiune, care va aduce cu siguranta doar lucruri benefice relatiei.

2 Renuntati sa mai urmariti filme romantice

Filmele romantice iti pot crea o imagine prea siropoasa si distorsionata a unei relatii. Nu trebuie sa uiti ca, in realitate, viata se desfasoara dupa cu totul alte cutume, mai ales ca intervin si probleme financiare sau alte situatii cotidiene care pot provoca tensiuni in cuplu.

Imaginea de cuplu perfect pe care o promoveaza aceste filme te va face sa aspiri la un astfel de ideal, pe care nu il vei putea gasi vreodata in realitate, ceea iti va provoca frustrari si asteptari irealizabile.

"Aceste pelicule iti pot provoca sentimentul de nefericire in cuplu, chiar si atunci cand nu este cazul si te pot face sa iei hotararea de a recastiga euforia, desi ea exista, insa in filme este ridicata la cote inimaginabile", este de parere Sean Patrick Hatt, Ph.D, psiholog renumit din Seattle.

3 Limitati consumul de alcool

Potrivit ultimelor studii, consumul de alcool poate afecta sever relatia si putine sunt cuplurile care ajung sa se casatoreasca, daca unul dintre parteneri se confrunta cu o astfel de problema. Partenerii devin mult mai sceptici la ideea de a-si lua un angajament serios intr-o astfel de situatie.

4 Nu extindeti conflictele

Nu permiteti ca problemele financiare sa se extinda si in alte zone ale relatiei voastre. Comunicati cu calm si la obiect pentru rezolvarea acestora si nu depasiti cu discutia catre alte aspecte negative ale relatiei.

Sursa foto: drperrone.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare