Dragoste

#relatii serioase #divort #cuplu #despartire

4 obiceiuri care duc la despartire si ce (mai) poti face ca sa-ti salvezi relatia

A fi intr-o relatie nu este suficient pentru a ramane un cuplu. Desi pare greu de inteles, este necesar sa ne analizam din cand in cand pentru a vedea daca am adoptat comportament care pot dauna relatiei si, evident, a le corecta la timp. Iata 4 dintre problemele care pot duce la destramarea cuplului, indiferent de sentimentele pe care cei doi sustin ca le au:

1. Indiferenta. Orice relatie are si momente de dezamagire, nimeni si nimic nu este perfect. Insa tratamentul indiferentei este contraindicat in aceste cazuri. Oricat ati fi de suparati, nu va tratati cu raceala partenerul deoarece acest lucru duce la distantare si, in timp, la rupturi iremediabile accentuate de lipsa comunicarii. Daca vrei sa-ti pedepsesti partenerul, frustarea pe care i-o creezi nu te va ajuta. Respira adanc si spune-i ce te-a deranjat pana cand ajungeti la un punct comun, indiferent cat de greu este. 

2. Tii scorul. Tu ai spalat vasele de 7 ori, el o data. El a iesit cu baietii de trei ori, tu deloc cu prietenele tale. Ea a cheltuit pe trei bluze, doua fuste si pantofi, iar tu nu ti-ai luat decat niste manusi. Indiferent despre ce este vorba, nu este bine sa tii scorul. Ii dai celuilalt senzatia ca il urmaresti pentru a-l critica ulterior, iar certurile voastre nu se sfarsesc niciodata pentru ca mereu exista un "dar si tu...". Aminteste-ti ca nu sunteti intr-o competitie, ci intr-o relatie bazata pe iubire si respect.

3. Faci comparatii. Nu e vorba de "fosti" sau "foste". Simplul fapt ca iti compari relatia cu cea aparent mai "bogata" a prietenilor care si-au petrecut trei weekenduri la Paris si fiecare miercuri la un restaurant de lux dauneaza relatiei. Voi sunteti unici si relatia voastra la fel. Bucurati-va de ce aveti, cum aveti, cand aveti. Veti fi mult mai impliniti sufleteste. 

4. Nu mai depui eforturi. L-ai cucerit sau este a ta si gata. Nu mai apreciezi ca iti face cafea in fiecare dimineata, te-ai obisnuit sa gateasca "ceva bun" in weekend, te simti atat de confortabil incat uiti ca simpla existenta a persoanei iubite ti-a imbunatatit calitatea vietii. Exprima-ti recunostinta, chiar si pentru nimicuri. Vei vedea cat de important este si cata afectiune iti poate aduce in schimb. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare