Dragoste

#despartire #dezavantaje #costuri #sms #neincredere # relatii la distanta #departare

4 motive pentru care relatiile la distanta nu merg

Relatiile la distanta sunt putin mai speciale decat relatiile considerate a fi "normale". Pentru unii, relatiile la distanta sunt perfecte, caci intalnirile mai rare fac ca relatia sa fie mai picanta. Altii insa le considera o pierdere de timp si prefera sa nu se mai implice sentimental intr-o astfel de legatura. Mai sunt si unii care, orice ar face, nu reusesc sa o mentina. Iata 4 motive pentru care relatiie la distanta nu merg!

1 Costurile materiale

O relatie la distanta implica mai multe costuri decat te astepti. Pe langa facturile la telefon, care pot creste substantial in cazul in care vorbiti in strainatate, mai trebuie sa luati in calcul transportul pachetelor de care celalalt are nevoie la un moment dat, biletele de avion, tren sau autocar.

In plus, pentru a alunga singuratatea, iesi in oras mai des decat o faceai inainte, iar asta inseamana alti bani cheltuiti.

2 Lipsa increderii

Indiferent cat de solida este relatia voastra, la un moment dat intervine lipsa increderii in partener. In fond, desi este ora 2 noaptea, nu ai de unde sa stii ce face el sau ea acum! Chiar si relatii vechi s-au destramat atunci cand partenerii au locuit mai mult timp despartiti.

3 Comunicare fata in fata inexistenta

Tehnologia este un avantaj major in viata cuplurilor din prezent, insa exista si dezavantaje. Pentru cei nevoiti sa se desparta prin prisma serviciului, de exemplu, un SMS sau un chat pe o platforma de socializare nu va inlocui nicicum comunicarea fata in fata, existenta inaintea plecarii.

Un avantaj au aceia care s-au cunoscut pe internet, caci acesta a fost mijlocul principal de comunicare, insa este nevoie de un efort real din partea amandurora pentru a putea continua sub aceasta forma.

4 Drumuri diferite

Multe relatii la distanta sunt frumoase pana in momentul in care ambii parteneri constata ca drumurile lor au luat-o pe cai diferite. Nu mai au aceleasi interese, valori, nici macar acelasi grup de prieteni, daca l-au avut vreodata.

In plus, programul incarcat si faptul ca celelalt nu este fizic acolo in momentele de cumpana sunt tot atatea motive pentru care o relatie la mare departare poate esua in cele din urma.


Sursa foto:sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului