Dragoste

#sotii #ura #certuri #barbati #neglijenta

4 motive pentru care barbatii isi urasc sotiile

Chiar si cele mai fericite si sanatoase casatorii necesita intretinere si atentie pentru a se pastra pe termen lung. Totusi, cand sotul declara ca isi uraste sotia, lucrurile pot fi mult mai dificile. Iata care sunt cele mai des intalnite motivele pentru care barbatii ajung sa isi urasca sotiile.

“Pur si simplu imi urasc sotia care e procupata numai de casa, copii si cariera”

De fapt, este normal sa iti urasti nevasta uneori. Fiecare relatie pe termen lung are oportunitatea de a deveni un teren favorabil pentru aparitia resentimentelor, a sentimentelor ranite, a furiei si a dezamagirii. Acest lucru se intampla mai ales in cazul cuplurilor de varsta mijlocie care au muncit pentru a-si atinge obiectivele conventionale (copii, cariera, casa), toate necesitand timp si atentie. In aceste conditii este usor sa uiti ca romantismul are si el nevoie de intretinere, pentru ca altfel dispare.

“Sotia nu mai este persoana distractiva si iubitoare pe care am cunoscut-o la inceput”

Obisnuiati sa mergeti la toate petrecerile posibile si aventura si distractia erau la ordinea zilei, iar acum toate acestea au disparut, parand un vis indepartat, iar tu te simti plictisit si frustrat?! Deseori sotii ajung sa aiba resentimente la adresa sotiilor pentru ca acestea acorda aproape toata energia gospodariei, carierei si familiei si par a fi uitat ce inseamna distractia si relaxarea. Datorita timpului prea scurt, sotia ajunge sa isi rezerve putinul timp liber pentru a se reface si omite sa mai vorbeasca sau sa intretina relatia cu sotul care se simte tot mai frustrat si plin de resentimente. In timp, relatia ajunge sa se degradeze, partenerii se indeparteaza, iar sotul incepe sa creada ca sotia s-a schimbat iremediabil si ca totul este pierdut.

“Rolul ei de mama m-a facut sa ma simt neglijat”

Cand o femeie devine mama ea se schimba la 180 de grade, responsabiltatile si prioritati-le modificandu-se radical. In general, femeile care au devenit mame, aproape ca nu mai au timp pentru tatici, indreptandu-si intreaga atentie asupra bebelusului si apoi asupra copiilor. Este normal si deloc neobisnuit ca un barbat care a ajuns ultimul pe lista cu prioritati a unei sotii sa se simta neglijat emotional de partenera sa. Astfel, el ajunge sa ravneasca sa beneficieze de acelasi nivel de interes, atentie si afectiune pe care vede ca sotia il indreapta asupra copiilor si ii lipseste pasiunea si distractia de care beneficia odinioara doar el.

Lipsa certurilor creeaza tensiuni foarte mari

Argumentarea si discutiile intr-o maniera plina de respect si constructivitate poate fi un semn pozitiv pentru o relatie, dovedind ca sotii inca se respecta si le pasa de relatia lor. Totusi, lipsa comunicarii si a discutiilor in contradictoriu poate duce la tensiuni foarte mari. Atunci cand partenerii isi exprima resentimentele ei comunica, chiar daca o fac intr-o maniera ostila si neconstructiva. Acest lucru dovedeste ca le pasa de relatia lor si ca mai au o sansa. Reprimarea sentimentelor si ascunderea lor poate genera distantarea partenerilor si cei doi pot ajunge curand si ireparabil sa duca vieti paralele, separate, chiar daca traiesc sub acelasi acoperis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului