Dragoste

#parteneri #certuri #copii #divort #mariaj #sufocare #hobby-uri #mituri relatie

4 mituri despre relatii, demascate!

Un copil adus pe lume doar pentru a-l tine pe partener legat de tine nu va va salva relatia, oricat v-ati da amandoi silinta. Contrar aparentelor, acesta este doar un mit, imbratisat de majoritatea cuplurilor atunci cand este vorba despre relatii amoroase solide. Iata 4 mituri despre relatii de iubire, demascate de specialisti.

1 Facem totul impreuna, vom ramane impreuna

Atunci cand va tineti ca scaiul unul de altul, va faceti mai degraba un rau decat bine. Sa aveti interese si hobby-uri comune este un lucru benefic pentru orice relatie, insa, atunci cand va sufocati unul pe celalalt, nu veti face decat sa "ingropati" iubirea.

Expertii recomanda sa mentineti relatia prospata si interesanta cu activitati individuale, care sa va ofere spatiul de care aveti nevoie.

2 Nu ne ducem la culcare suparati

Iata un alt mit demascat! Atunci cand sunteti suparati si se apropie ora de culcare, desi stiti ca nu este bine sa o faceti, in majoritatea serilor ajungeti sa va certati.

"Oamenii tind sa se lupte unul cu celalat, atunci cand sunt foarte obositi", explica Gretchen Rubin, expert in fericirea cuplurilor si autor al cartii "Happier at Home".

"In loc sa continuati sa va certati, incercati sa va temperati si sa puneti capul pe perna. Dupa un bun somn, altfel veti vorbi dimineata", recomanda Rubin.

3 Jumatate din casatorii ajung la divort

Ce rost are sa mai lupti pentru a-ti salva casnicia, cand in ziua de azi toata lumea divorteaza? Nu este chiar cea mai sanatoasa abordare atunci cand ai probleme in mariaj. Mai mult, nici cifrele nu sunt de partea ta, se pare ca astazi rata divorturilor este mai mica decat era in urma cu 30 de ani, in 1980!

4 Un copil va face mariajul sa mearga

Un alt mit desfiintat de specialistii in probleme de cuplu. Potrivit unui studiu publicat in "Journal of Personality and Social Psychology", atunci cand aveti copii, relatia voastra s-ar putea sa se deterioreze, in special daca i-ati facut imediat dupa ce v-ati casatorit.

Mai mult decat atat, atunci cand unul din parteneri nu mai impartaseste aceleasi sentimente pentru celalalt, aparitia unui copil nu ii va schimba trairile.

Sursa foto: mnn.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare