Dragoste

#partener #relatie de cuplu #suplu #minciuna partener

4 minciuni pe care le spui partenerului fara sa vrei

Omiterea adevarului poate face la fel de mult rau unei relatii ca minciuna periculoasa, precum cea legata de infidelitate, sunt de parere specialistii in relatii de cuplu. De la faptul ca ignori diverse lucruri marunte si pana la ascunderea antipatiei, iata 4 modalitati surprinzatoare prin care iti minti partenerul.


1. Cand face ceva care te deranjeaza si lasi de la tine

Atunci cand iubitul tau ia anumite decizii fara sa te consulte este normal sa aveti o discutie si sa ii spui ca acest lucru te deranjeaza. Este mai bine sa dezamorsati aceasta stare usor tensionata, pana sa ajunga sa se transforme intr-un conflict in toata regula. In plus, faptul ca ii transmiti ceea ce simti va intari legatura dintre voi.


2. Cand pui dorintele lui mai presus de ale tale

Sigur, este dovada faptului ca iti iubesti partenerul, insa daca cedezi de fiecare data si te "sacrifici" in detrimentul dorintelor lui, nu vei face decat se dezvolti un sentiment de antipatie fata de el. Nu incerca sa te convingi singura ca nu ai nevoie de anumite lucruri si evita sa mai lasi oportunitatile sa-ti scape printre degete. Incercati sa gasiti un echilibru intre dorintele fiecaruia si evita sa ii mai ascunzi adevarul.


3. Cand nu il informezi asupra unui nou obiectiv

O relatie inseamna, in primul rand, comunicare. Iar atunci cand iti propui un nou obiectiv, fie ca este vorba de un master, inceperea scolii de soferi, schimbarea jobului etc., este normal sa il informezi si pe iubitul tau despre acest lucru. Astfel de momente pot pune o presiune enorma pe tine, insa cu ajutorul partenerului vei putea trece mai usor peste ele.


4. Atunci cand ascunzi criticile de la soacra

O alta modalitate prin care alegi sa iti minti partenerul este cea in care tii ascunse criticile primite de la soacra. Fie ca esti chiar tu cea luata in vizor, fie ca este mama ta, faptul ca eviti sa ii transmiti iubitului tau aceste lucruri nu va face decat sa inrautateasca relatia de cuplu. In mod normal, sotul/partenerul tau va fi alaturi de tine intr-o astfel de situatie si va incerca sa aiba o discutie cu mama lui pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai intample.

Sursa foto: theguardian.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului