Dragoste

#sfaturi comunicare #sfaturi relatie #relatie #comunicare #cuplu #dragoste

4 lucruri pe care trebuie sa i le spui partenerului in fiecare zi

Sa construiesti o relatie puternica este unul dintre cele mai provocatoare lucruri la care este supusa o fiinta umana. Sa pui caramida cu caramida nu este lucru usor, mai ales ca nu exista o reteta a fericirii in cuplu. Exista insa cateva obiceiuri care te vor ajuta sa fii pe drumul cel bun spre o relatie solida. Fa-ti un obicei din a-i spune cateva propozitii importante in fiecare zi, menite sa va apropie din ce in ce mai mult. Iata care sunt acestea:

M-am gandit la tine

Este important sa ii spui partenerului ca esti cu gandul la el pe parcursul zilei. Cand esti la serviciu, fa-ti timp sa ii scrii un mesaj dragut. Nu subestima puterea propozitiilor "Ma gandesc la tine!" sau "Imi este dor de tine!" intr-o relatie. Sunt un mod prin care iti arati cat de mult inseamna pentru tine.

Nu sunt de acord cu...

Cand iubesti cu adevarat pe cineva, inseamna ca trebuie sa ii spui si lucrurile care nu iti convin in relatie. Daca tu nu spui nimic, celalalt va crede ca totul este roz, cand de fapt adevarul este altul. Este si o dovada de respect atat fata de tine, cat si fata de partenerul tau.

Este important sa ii spui de fiecare data cand face chiar si cel mai mic lucru care nu iti convine, "Stii, nu sunt de acord cu asta, cred ar trebui sa procedezi asa". Fiecare va veni cu argumentele lui si veti ajunge la o solutie.

Cum a fost ziua ta?

Un alt mod de a-i arata ca esti alaturi de alesul sau de aleasa inimii tale, "la bine si la rau", este sa il/o intrebi "Cum a fost ziua ta?" Ai grija, caci este usor sa cazi in capcana si sa ii pui aceasta intrebare in treacat, apoi sa treci repede la un alt subiect.

De aceea, fa-ti timp, 10-15 minute, in care sa il intrebi lucruri concrete, mai ales cand stii ca trece printr-o perioada grea, fie din cauza sefului, fie a unui coleg sau a unui proiect caruia nu mai reuseste sa ii dea de cap. Conteaza enorm sa stie ca in caminul conjugal gaseste intelegere.

Noapte buna

Cheia unei relatii fericite este sa nu mergeti la culcare suparati unul pe celalalt. Daca ati avut o zi in care v-ati ciondanit si nu ati reusit sa risipiti norii negri puteti sparge gheata in dormitor, cand sunteti gata de culcare. Spune-i un "Noapte buna!", si va sti ca ii esti alaturi.

Daca nu discutati despre probleme in seara cu pricina, porniti discutia la micul dejun, cand amandoi veti fi mai calmi.

Nu uita sa ii spui "Noapte buna!" si daca esti intr-o delegatie. Un sms il scrii in cateva secunde!

Sursa foto: lifehack.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare