Dragoste

#despartire #confort #plictiseala #sex #relatie #rutina

4 intrebari care te ajuta sa iei pulsul relatiei

Relatiile de lunga durata iau uneori o turnura neasteptata, iar tu si partenerul tau ajungeti intr-un punct in care va puneti la indoiala sentimentele. In acest moment apar frustrarea, nemultumirile si multe semne de intrebare. Specialistii au insa o solutie si pentru acest moment de cumpana prin care trec majoritatea cuplurilor.

Psihologii propun 4 intrebari simple, ce iti pot readuce armonia in cuplu si stapanirea de sine pe care o poti pierde in anumite etape din relatia ta.

Oare petrec prea mult timp singur/a?

Intr-o relatie, mai ales in aceasta era moderna, in care mai toti suntem preocupati de problemele cotidiene, iar jobul ocupa mare parte din timpul nostru, partenerii ajung sa stea foarte putin impreuna. Specialistii atrag insa atentia ca viteza acestor vremuri are si beneficii, mai ales daca ai inceput sa-ti pui deja problema unei rupturi sau ai ajuns la concluzia ca ceva nu mai merge bine in relatia ta.

Acestia sunt de parere ca, atunci cand partenerii petrec prea mult timp impreuna, ajung sa fie dependenti unul de celalalt. Pentru a va pastra independenta, atunci cand va faceti planuri impreuna, incercati sa implicati si alte cupluri, iesiti mai des cu prietenii sau faceti mai multe lucruri creative, distractive.

Ma simt prea confortabil in relatie?

Ati ajuns intr-un moment in care nu va mai feriti unul de celalalt in absolut nicio ipostaza. Specialistii spun ca nu este rau ca partenerul sa-ti fie cel mai bun prieten, insa nu trebuie uitat faptul ca fiecare are nevoie de momentele sale de intimitate, iar gasirea echilibrului nu se poate realiza fara stabilirea unor limite.

Sunt plictisit/a?

Daca ai ajuns sa-ti pui aceasta intrebare, cu siguranta rutina si-a facut loc in viata voastra de cuplu. Solutia pe care o propun psihologii este una la fel de simpla. Acestia sunt de parere ca, in acest moment, piperarea relatiei sexuale dintre voi este cel mai bun remediu. Incearca ceva nou in pat, fii pentru o noapte altcineva. Aceasta solutie iti va reda increderea in tine.

Am inceput sa ma neglijez?

Sentimentul ca ai pierdut din dorinta de a-ti acorda mai mult timp pentru tine iti poate da senzatia ca relatia s-a consumat. Daca in anumite momente stai sa te gandesti "cum eram inainte", inseamna ca ceva te nemultumeste. Psihologii te sfatuiesc sa nu renunti niciodata la nevoile tale si intotdeauna te pui pe tine pe primul plan.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare