Dragoste

# sfaturi dezvoltare personala #dezvoltare personala

3 motive pentru care nu ar trebui sa-ti mai pese de ce cred altii despre tine

Ne place sa stim ca cei din jur au o parere buna despre noi, iar pentru acest lucru am fi in stare sa facem orice compromis. Uneori, ne imbracam intr-un anumit fel, pentru a fi pe placul altora, iar alteori spunem lucruri in care nu credem, dar care stim ca ar fi pe placul celor din jur. Acest comportament denota o lipsa de incredere in propria persoana si in loc sa ne ajute sa evoluam, ne determina sa ne plafonam, ne inhiba gandurile, actiunile si comportamentul. Si tu obisnuiesti sa tii cont de ceea ce cred altii despre tine? Iata cateva motive pentru care nu ar trebui sa-ti mai pese de parerile celorlati.


1. Intelege ca niciodata nu poti fi pe placul tuturor

Oricat de mult te-ai stradui sa fii pe placul celor din jur, trebuie sa intelegi ca nu ai cum sa fii apreciat de toata lumea. O vedeta celebra, Dita von Teese, a spus ca "poti fi cea mai frumoasa si mai zemoasa piersica din lume, ca tot se va gasi cineva care sa spuna ca uraste piersicile". Asadar, nu te mai stradui sa fii pe placul celorlalti, ci incearca sa fii pe placul tau, sa fii multumita de persoana ta.

Cu cat tii cont mai mult de ceea ce cred ceilalti despre tine, cu atat vei avea mai putina incredere in ceea ce faci.


2. Trebuie sa-ti traiesti viata dupa bunul plac

Nu este normal sa iti schimbi comportamentul, gandirea sau infatisarea doar pentru ca cei din jur vor acest lucru. O singura viata ai, si pe aceea trebuie sa o traiesti dupa bunul tau plac, fara sa-ti pese de ceea ce cred altii despre tine. Pe masura ce incerci sa-i multumesti pe cei din jurul tau, aduni tot mai multe frustrari si regrete. Nu traiesti pentru altii, ci traiesti pentru tine. Vorbele celebrei Coco Chanel au devenit un motto pentru multi: "Nu-mi pasa ce ganditi despre mine. Eu nu ma gandesc la voi deloc".


3. Celorlalti oricum nu le pasa de tine

Chiar daca esti criticat, barfit, judecat de cei din jur, nu ar trebui sa pui la suflet. Asa este firea omului, facuta sa judece. Si tu la randul tau ii judeci si ii critici pe altii pentru actiunile lor, dar de fapt prea putin iti pasa de ei. Acelasi lucru se intampla si in cazul tau.

Chiar daca altii dau impresia ca sunt foarte interesati de viata ta, de fapt nu le pasa daca te imbraci in costum sau in fusta scurta, daca te razi in cap sau te vopsesti blonda, daca iubesti un barbat mai in varsta sau o femeie mai tanara sau daca iti cheltuiesti toate economiile pe distractii.

Ai incredere in tine si proceaza asa cum crezi tu de cuviinta, nu asa cum s-ar astepta altii s-o faci!

Sursa foto: youqueen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare