Dragoste

#relatie de prietenie #prietenie #relatie #fost iubit

3 motive pentru a nu ramane prietena cu fostul iubit

Imediat dupa o despartire, poti decide, intr-un acces de furie, ca nu vrei sa il mai vezi niciodata. Totusi, la fel de bine, ai putea fi dispusa sa faci un compromis si sa accepti amicitia cu el, fiindca il mai iubesti. De cele mai multe ori, insa, cea mai buna varianta ramane prima, din cel putin trei motive!


1. Fostul tau iubit era violent

Daca fostul tau partener a manifestat vreodata un comportament abuziv - fie el fizic ori emotional -, rupe orice legatura cu el. Nu este deloc exclus sa iti fie greu intr-o prima faza; in definitiv, chiar si relatiile "toxice" implica o anumita pierdere in momentul in care se incheie.

Insa este important sa iti amintesti mereu ca meriti mai mult si ca el, dimpotriva, nu merita sa se mai numere printre oamenii care fac parte din viata ta.


2. Esti dependenta de fostul iubit

Dependenta in relatiile de iubire apare mai frecvent decat ai putea crede. De regula, legaturile amoroase de acest tip respecta un tipar comun: despartirile, urmate de impacari, la nesfarsit. Daca ai reusit sa te desprinzi de el pentru a mia oara, asigura-te ca de aceasta data este definitiv si ca renunti la orice gand de a pastra amicitia cu el.

Explicatia este simpla: este greu de crezut ca un om care nu a reusit niciodata sa iti ofere cea ce tu aveai nevoie si de care te-ai agatat atata vreme tocmai fiindca ai tanjit dupa acel "ceva" pe care el ti-l refuza, iti va putea fi vreodata un bun prieten.


3. Speri, in secret, ca va veti impaca

Nu este deloc o idee buna sa pastrezi legatura, asa-zisa amicitie, cu fostul iubit, daca tu, de fapt, speri in secret ca el isi va da seama ce a pierdut si te va vrea inapoi. Sansele ca acest lucru sa se intample sunt mici, iar tu nu faci decat sa iti prelungesti inutil suferinta rupturii.

Cel mai bine intr-o astfel de situatie este sa renunti la orice legatura cu fostul partener, cel putin pana cand te vei desprinde complet de trecutul tau amoros cu el. Iar in clipa in care vei fi depasit aceasta faza, este foarte probabil sa constati ca, de fapt, nici macar nu il mai doresti in viata ta.


Sursa foto: getbacktogetherrightnow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare