Dragoste

#cuplu #divort #violenta #lipsa afectiune #motive divort

3 motive moderne de divort, care depasesc infidelitatea

Infidelitatea nu mai este un motiv major de divort in prezent, conform companiei britanice care se ocupa cu legalizarea despartirilor, Co-operative Legal Services. Daca in urma cu 4 decenii, cuplurile dadeau vina pe infidelitate pentru esecul relatiei, acum sunt alte motive care ii determina pe soti sa puna punct mariajului.

Cuplurile moderne invoca un comportament nerezonabil din partea partenerului, acesta fiind principalul motiv de divort. Peste 47% dintre despartirile oficiale au la baza aceasta motivatie. Ce inseamna comportament nerezonabil intr-o casatorie? Iata cateva dintre caracteristicile lui.


1. Lipsa afectiunii sau a atentiei matrimoniale

Chiar daca multa lume este de parere ca in prezent cuplurile pun accent pe lucrurile materiale si nu pe cele spirituale, unul dintre motivele principale de divort este lipsa afectiunii dintre parteneri. In timp, aceasta duce la racirea relatiei sentimentale si la incheierea casniciei cu un divort.


2. Invinovatirea partenerului pentru dorinta de a petrece timpul cu prietenii

Un sot care face in asa fel incat sotia sa se simta vinovata ca a iesit in oras cu prietenele poate fi acuzat de erodarea mariajului. Aceasta ingradire a libertatii personale in cuplu este o caracteristica frecventa a comportamentului nerezonabil, conform companiei britanice, si este un motiv modern de divort.


3. Violenta fizica si/sau verbala

Violenta de orice tip este considerata o dovada de comportament nerezonabil si tot mai multe femei invoca acest motiv atunci cand vor sa divorteze. In prezent, reprezentantele sexului frumos au mai mult curaj sa invoce violenta domestica atunci cand vor sa depuna actele de divort, spre deosebire de deceniile trecute, cand ascundeau traumele la care erau supuse de soti.

"Cu toate ca atitudinea societatii fata de divort s-a schimbat si exista mai putine stigmate legate de acest aspect, baza despartirilor a ramas aproximativ aceeasi de decenii intregi", a explicat Christina Blacklaws, director al Co-operative Legal Services.

Ea sustine ca, dupa o analiza a 5 milioane de divorturi consemnate in ultimii 40 de ani, se poate spune ca motivele de divort s-au modernizat. In anii '70, peste 29% dintre casatorii se terminau din cauza infidelitatii unuia dintre parteneri. Acum, acest motiv mai sta la baza a 15% dintre divorturi.

Sursa foto: stlfathersrights.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului