Dragoste

#dragoste #cuplu #divort #mituri #teama #casatorie #izolare #frustrare #preconceptii

3 mituri despre casnicie

Din ce in ce mai multi tineri amana momentul casatoriei. Frica de izolare si disparitia vietii sociale sunt principale motive pentru care tinerii imbratiseaza un stil de viata libertin pana la varste inaintate. De asemenea, ideile preconcepute despre casatorie si miturile in acesta privinta se adauga temerilor care ii impiedica pe tineri sa faca marele pas spre altar, sustine jurnalista Jennifer Nagy, de la "Huffington Post". Iata cateva dintre acestea. 

1 Certurile nu aduc fericirea in cuplu

Dimpotriva, certurile si discutiile in contradictoriu intaresc relatia. Intotdeauna vor exista conflicte in cuplu, deoarece fiecare are propriile opinii si teluri. Daca nu exista aceste mici discutii, inseamna ca partenerii nu se mai intersecteaza in anumite privinte. Sunt doua motive pentru care partenerii nu mai au nimic de impartit: fie pasiunea s-a stins, fie este vorba de nepasare in privinta unuia fata de celalalt.

Astfel, certurile demonstreaza ca partenerii vor sa ajunga la un consens pentru a merge mai departe, de aceea cele mai sanatoase relatii sunt acelea in care partenerii comunica eficient, chiar daca asta mai implica uneori si discutii in contradictoriu.

2 Mariajul este pentru totdeauna

Casatoria implica si ideea de eternitate, de care tinerii se sperie cel mai mult. Ideea de a petrece toata viata alaturi de o singura persoana creeaza teama si frustrare ca intr-o zi ar putea calca stramb si s-ar ajunge la un divort, nu prea bine vazut in societate. Acest statut induce ideea de neseriozitate, iar inceperea unei noi relatii pentru persoanele divortate devine mult mai dificila, tocmai din cauza acestor preconceptii.

Totul nu este decat un mit, statutul de persoana divortata nu iti aduce neaparat respingerea societatii. Atat timp cat relatia ta este una esuata, iar intr-un mariaj nu mai exista iubire si respect, casatoria devine inutila, este de parere Jennifer Nagy.

3 Casatoria presupune privarea de viata sociala

Fals. Un mariaj fericit presupune tocmai o buna relationare si socializare a cuplului cu ceilalti. Viata de familie nu priveaza de nimic viata sociala a partenerilor, fiecare trebuie sa actioneze conform propriilor simtiri si trebuie sa aiba libertatea de care are nevoie. Iesirile in oras separat si independenta opiniilor si deciziilor in cuplu nu fac decat sa intareasca relatia. Intr-un mariaj sanatos nu exista bariere sociale sau restrictii ale socializarii.


Sursa foto:www.cugetliber.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii