Dragoste

#dragoste #cupluri #lectii dragoste #cupluri filme

3 lectii despre dragoste oferite de cuplurile indragite din filme

Chiar daca stim ca filmele sunt pura fictiune, ne este greu sa nu indragim personajele care dau nastere unor frumoase povesti de dragoste sau care ne invata ce este casatoria, relatia sentimentala, iubirea. Din fiecare film romantic avem cate o lectie de invatat, acesta fiind unul dintre motivele pentru care am revedea oricand cu drag scenele in care cuplurile isi declara iubirea sau cand fac gesturi prin care isi arata dragostea fata de partenerul de cuplu.


1. Intotdeauna apreciaza-ti partenerul de cuplu

Filmul de animatie "Shrek" prezinta povestea de dragoste infiripata intre un capcaun urat si fioros si o frumoasa printesa. Cand ea accepta sa fie transformata in capcaun, pentru a putea trai pana la adanci batraneti alaturi de cel de care s-a indragostit, se sperie de infatisarea hidoasa, dar iubitul ei o linisteste si-i spune ca pentru el ea este cea mai frumoasa.

Lectia invatata: intotdeauna apreciaza-ti partenerul de cuplu si considera-l mai presus de toti ceilalti.



Sursa foto: shrek.wikia.com


2. Fii un adevarat sprijin moral pentru partenerul tau

In filmul "Julie si Julia", ambele personaje principale feminine, Julie Powell si Julia Child, beneficiaza de sustinerea morala a sotilor lor, chiar daca vietile lor se desfasoara la cateva decade distanta. Lectia de dragoste invatata din film: fii un sprijin moral pentru partenerul tau si ajuta-l sa-si indeplineasca dorintele, chiar daca la inceput acestea par imposibile. Daca partenerul tau este fericit, sansele de a avea o relatie frumoasa sunt mult mai mari.



Sursa foto: moviechopshop.com


3. Spune "te iubesc" la momentul potrivit si uita de orgoliile personale

Una dintre cele mai importante lectii despre dragoste invatate din filme este oferita de Scarlett O'Hara si Rhett Butler, cuplul celebru din filmul clasic "Pe aripile vantului". Pelicula creioneaza o Scarlett O'Hara egoista, care nu vrea sa-si recunoasca sentimentele de dragoste pe care i le poarta partenerului ei. Atunci cand isi da seama ca trebuie sa-i marturiseasca faptul ca il iubeste, este prea tarziu, intrucat el o paraseste.

Lectia de dragoste invatata: spune "te iubesc" la momentul potrivit si renunta la orgoliile personale, altfel poti regreta ca ti-a scapat dragostea printre degete.



Sursa foto: mettelray.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare