Dragoste

#dragoste #relatie de cuplu #relatie #incredere relatie

3 etape prin care trebuie sa treci pentru a construi increderea intr-o relatie

Increderea intr-o relatie este una dintre cele mai importante valori. Pentru a construi insa siguranta in cadrul unei relatii este nevoie ca partenerii sa inceapa se se cunoasca cat mai bine, sa se inteleaga reciproc si sa imparta aceleasi opinii si convingeri. Asadar, increderea nu se acorda, ci se castiga treptat intr-o relatie, asa ca iata cateva etape prin care trebuie sa treci pentru a instala armonia in cuplu:

1. Discutiile despre relatiile din trecut

Daca vrei sa pornesti o relatie cu dreptul si inca ai frustrari sau nelamuriri fata de o relatie trecuta, cel mai bine ar fi sa discuti cu partenerul tau in acest sens. Incercati sa fiti cat mai sinceri unul cu celalalt si nu treceti mai departe spre o alta etapa a relatiei, in cazul in care simtiti ca nu sunteti inca impacati cu trecutul. Vorbiti deschis despre trairile voastre si incercati sa mergeti mai departe intr-o sinceritate deplina, deoarece numai astfel veti putea avea o relatie bazata pe incredere in viitor.

2. Intalnirile cu prietenii si parintii

Daca vrei sa ii castigi increderea partenerului tau, ar fi bine sa fii deschisa si il incluzi fara nicio retinere in cercul tau de prieteni sau chiar sa il prezinti parintilor. Astfel, el se va simti la randul sau important si va capata siguranta de care are nevoie in cuplu, deoarece el va putea intra in contact, prin familia si prietenii tai, cu alte aspecte importante ale vietii tale.

3. Prima cearta

Certurile sau orice alte mici conflicte in cuplu nu sunt intotdeauna negative intr-o relatie. Acestea pot reprezenta si o buna maniera de a construi increderea in cuplu.

Potrivit unui studiu realizat de profesorul James McNulty de la Universitatea Tennessee "disconfortul pe termen scurt al unei discutii la nervi, dar cu sinceritate" poate fi benefic pentru sanatatea relatiei pe termen lung".

Desi tendinta multor persoane este aceea de a evita o cearta si de a ierta, cercetarile au aratat ca, de fapt, iertarea intr-o relatie poate avea efecte negative.

"Cu totii avem parte la un moment dat intr-o relatie de o transgresare a partenerului impotriva noastra cumva. De exemplu, partenerul poate fi iresponsabil financiar, necredincios sau poate sa nu-l sustina pe celalalt. Cand se intampla astfel de lucruri, trebuie sa decidem daca ne enervam si ramanem furiosi sau iertam", a declarat James McNulty.

Sursa foto: 29secrets.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare