Dragoste

#creier #iubire #sex #complimente #borcan #declaratii #imbratisari

5 lucruri pe care prefera barbatii in loc de "te iubesc"

Barbatii sunt orientati catre concret si sunt mai impulsivi, iar femeile inteleg mai bine partea abstracta a lucrurilor si sunt mai analitice. Aceste diferente se observa si in viziunea lor asupra dragostei. Chiar simplul "te iubesc", un cuvant banal in esenta si dupa care majoritatea femeilor tanjesc sa-l obtina de la barbatul iubit, este interpretat diferit de catre cele doua sexe. Conform studiilor, barbatii prefera in loc de "te iubesc", complimentele, imbratisarile sau partidele de sex-surpriza. Iata cateva metode prin care ii poti arata altfel dragostea ta.

1 Ofera-i toata atentia ta!

Renunta sa-ti butonezi sau sa-ti verifici telefonul in timpul unei cine sau conversatii cu el. Va crede ca nu este suficient de important pentru tine. Studiile au demonstrat ca creierul barbatilor este "programat" sa faca un singur lucru, nu mai multe in acelasi timp si filtreaza astfel toti ceilalti stimuli. Prin urmare, va fi incantat daca ii oferi intreaga ta atentie si va considera ca astfel ii spui, fara cuvinte, ca el este prioritatea ta.

2 Imbratiseaza-l!

Terapeutii spun ca barbatii sunt dornici de atingeri, contrar femeilor, care prefera conexiunea verbala. Asa ca, in loc de un sarut pe fuga inainte de plecare, imbratiseaza-l indelung.

3 Surprinde-l cu o partida de sex-surpriza!

Din cand in cand este bine sa renunti la preludiu si la romantismul peste masura. Ofera-i iubitului tau o partida de sex-surpriza. Barbatii se simt mai fericiti atunci cand le creste nivelul de dompamina, substanta care este eliberata in organism in timpul partidelor de amor.

4 Multumeste-i!

Data viitoare cand va duce copiii la scoala ori va face piata, nu uita sa-i multumesti. Multumirile adresate partenerului, mai ales ca traim intr-o lume a vitezei, vor aduce o energie pozitiva in relatie si, in consecinta, ii vor indulci atitudinea", spune Carin Goldstein, terapeut de cuplu din SUA.

5 Fa-i complimente!

Barbatii sunt dornici in orice moment sa-si arate masculinitatea. Asa ca, spun specialistii, arata-i iubitului tau ca il privesti exact asa cum isi doreste: indemanatic in casa sau armasar in pat. Complimentele referitoare la felul cum arata sau la forta lui ii vor confirma ca este admirat, lucru care echivaleaza in mintea sa cu iubirea. Chiar si cand face lucruri banale, precum desfacerea unui capac de borcan, spune-i cat de mult conteaza ca ai in preajma un barbat atat de puternic.

Sursa foto: www.hotcity.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare