Familie & Relatii

#cadouri #ziua indragostitilor #relatie #Expertul Acasa.ro psiholog Keren Rosner

Expertul Acasa.ro, psiholog Keren Rosner: Ziua Indragostitilor, benefica sau stresanta pentru relatie?

In mod firesc, ideea de sarbatoare ne duce cu gandul la petrecere, cadouri, bucurie, veselie si incantare... Oamenii au nevoie sa sublinieze prin aceste zile de amintire repetabilitatea acelor stari sufletesti ce au insotit acel eveniment trecut, celebrat in prezent. In acest context, este Ziua Indragostitilor un motiv de sarbatoare sau, din contra, o sursa de stres suplimentara in cuplu?

Indragostirea aduce o schimbare neprevazuta si inexplicabila a vietii interioare a fiecarui individ. Trairile sufletesti specifice acestei perioade sunt minunate, unice, atipice, ciudate, exceptionale... Daca se intampla sa traim acele clipe in preajma Zilei Indragostitilor, este un prilej bun de recunostinta si de bucurie in compania celui ales. Prin marcarea acestei zile evidentiezi si declari ca minunea din viata ta exista.

Orice poate sa aduca manifestari pozitive, intariri ale comportamentelor de tandrete si de pretuire sunt benefice relatiei si celor doi parteneri, asadar si ziua de sarbatorire a dragostei vine cu beneficii. A dedica o zi speciala acestui miracol care este iubirea nu face decat sa apropie, sa sensibilizeze, sa-i responsabilizeze pe cei doi protagonisti. Ei vor constientiza importanta sentimentelor pe care le traiesc si pe care le impartasesc celuilalt..

In cazul in care o persoana nu se regaseste in profilul unui indragostit tocmai in acea zi, el tot poate sa rememoreze clipele din trecut ce au fost pretioase si speciale. Chiar si anticiparea unor clipe de iubire viitoare poate sa fie motiv de voiosie si de distractie. Asociem ceea ce simtim in aceasta sarbatoare de persoanele care ne-au facut sa ne indragostim. Dragostea impartasita este cea divina, atat de dorita si de incantatoare, ca de multe ori o confundam cu sensul vietii noastre.

Cand devine Ziua Indragostitilor sursa de stres

Un motiv suplimentar de stres intr-o relatie nu poate sa fie decat atunci cand indragostirea nu este reciproca. Cand doar unul traieste emotii intense, interes si pasiune pentru celalalt, iar partenerul nu face decat sa primeasca fara sa ofere aceleasi sentimente.

Lipsa implicarii partenerului face sa fie o povara pentru el mimarea unei sarbatori si exprimarea unor trairi pe care nu le simte.

Este stresant in acest caz jocul unui rol si desigur ca nu gaseste rostul acestei serbari. Si cel care stie ca iubirea lui este neimpartasita poate sa nu atribuie sens sarbatorii. Aceasta zi nu face decat sa zgandare durerea mocnita din sufletul celui ce nu se simte iubit.

Cu toate ca s-a ales o zi anume consacrata indragostitilor, pledez pentru continuitatea acestor eforturi de a multumi, surprinde, bucura pe cel de care te-ai indragostit. Asta va contribui la mentinerea prospetimii si frumusetii relatiei si in special a afectivitatii fata de partener.

Motiv de tristete

Valentine's Day se poate dovedi o zi trista pentru cei care si-au sfarsit povestea de dragoste intr-un mod nefericit sau traumatic. In acest caz, pentru cel putin unul dintre protagonisti, Ziua Indragostitilor poate sa nu fie subiect de aniversare. Se intampla ca bucuria celorlalti sa ne intristeze, pentru ca noi nu o simtitm.

Cu toate ca s-a ales o zi anume consacrata indragostitilor, pledez pentru continuitatea acestor eforturi de a multumi, surprinde, bucura pe cel de care te-ai indragostit. Asta va contribui la mentinerea prospetimii si frumusetii relatiei si in special a afectivitatii fata de partener

Nu uita, iubirea nu se simte doar intr-o zi pe an, ci in fiecare moment! Chiar daca esti pro sau contra acestei zile destinate dragostei merita sa investesti in aceasta zi sa fie una aparte! Surprinde-ti iubitul sau iubita cu lucruri placute, frumoase si vei fi rasplatit insutit!

Keren Rosner

Psiholog, psihoterapeut

//www.mentarex.ro/

Telefon: 0723 495380

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Keren Rosner

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea