Dragoste

#cadouri #ziua indragostitilor #felicitari #aspect fizic #mesaj

Ziua Indragostitilor acum 100 de ani. Iata ce felicitari ai fi primit atunci!

Valentine's Day este o zi in care Cupidon isi trimite sagetile, cuvintele de dragoste sunt pe buzele tuturor, iar mesajele de iubire, inimioarele si trandafirii sunt omniprezenti. Acum mai bine de 100 de ani insa, Ziua Indragostitilor avea o cu totul alta semnificatie. Victorienii, de exemplu, isi scoteau la iveala resentimentele si trimiteau fostilor iubiti sau pretendenti felicitari cu insulte.

Cu peste un secol in urma, victorienii numeau Ziua Indragostitilor "Sfantul Valentin de Otet". De Ziua Indragostitilor, acestia nu asteptau declaratii de dragoste siropoase si cadouri, cum se intampla in prezent, ci sperau sa nu fie destinatarii ghinionisti ai unei telegrame insultatoare.

Cele mai populare felicitari in anii 1840-1940 erau deseori nepoliticoase. De pilda, amorezii isi "goneau" admiratorii prin mesaje precum: "Aceasta este o lamaie si ti-o ofer. Si acum dispari, deoarce iubesc pe altcineva si tu n-ai nicio sansa!".




O alta "felicitare" de Ziua Indragostitilor il are drept protagonist pe un barbat chel, acuzat ca este condus de sotie, iar el este un rob, in timp ce ea nu face decat sa se relaxeze la cumparaturi, cheltuindu-i toti banii.



Altcineva se amuza pe seama unui pretendent chelios, luandu-l peste picior pentru "scafarlia lui lucitoare" si fiindca este indragostit de putinele fire care i-au mai ramas in cap.




Aceste "felicitari" nu erau trimise doar iubitilor sau pretendentilor, ci si profesorilor, vecinilor sau oricarei alte persoane al carei comportament il deranja pe expeditor.



Altii se amuzau de Ziua Indragostitilor pe seama dizabilitatilor fizice ale semenilor lor sau pe seama atentiei exagerate pe care unele persoane o acordau aspectului fizic.




"Nimeni nu era in siguranta de Sfantul Valentin de Otet. Unele telegrame adresate alcoolicilor erau de-a dreptul inacceptabile, chiar socante", spune Annabella Pollen, lector in Istoria Artei la Universitatea din Brighton si expert in Sfantul Valentin de Otet.

Printre cele mai socante mesaje se numara:

"Nu esti bun de nimic. Haide, dovedeste-mi. Arata-mi cat esti de bun la saltul de pe acoperis".

"Ai mai multe forme decat un montagne russe, hainele iti vin perfect pe trup. Un singur lucru este in neregula: ai o fata pe care doar maica-ta o poate iubi".

Sursa foto: London Media

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare