Dragoste

#despartire #dragoste #varsta #cuplu #convietuire #relatie

Varsta la care te muti impreuna cu partenerul iti arata cat de longeviva va fi relatia

Convietuirea cu partenerul pare sa fie un indiciu valoros pentru a-ti da seama daca va potriviti cu adevarat si aveti sansa de a incepe o viata impreuna, insa varsta la care te muti impreuna cu el pare sa fie hotaratoate pentru durata relatiei, arata un studiu nou, efectuat la Universitatea Carolina de Nord, SUA.

Ingredientele unei relatii de succes si depasirea dificultatilor care duc la despartirea unui cuplu reprezinta un subiect constant de dezbatere si cercetare. In incercarea de a gasi "reteta" unei casnicii sau relatii perfecte, cercetatorii au ajuns la concluzii dintre cele mai surprinzatoare.

Cand trebuie sa te muti cu partenerul pentru a ramane impreuna pe veci?

Americanii de la Universitatea din Carolina de Nord considera ca nu anii pe care-i ai in spate impreuna cu partenerul tau conteaza cel mai mult mult in succesul unei relatii, ci varsta la care iei decizia de a te muta impreuna cu el, indiferent daca este inainte sau dupa casatorie.

Persoanele care se muta impreuna cu iubitii dupa varsta de 23 de ani au toate sansele sa petreaca toata viata alaturi de partenerii lor.

Nu doar varsta mutarii impreuna joaca un rol esential in modul in care evolueaza lucrurile in relatie. Specialistii sustin ca si perioada de timp pe care cei doi parteneri o petrec impreuna anterior deciziei influenteaza demersul relatiei.

Aceasta ipoteza este sustinuta si de alte studii si specialisti. De exemplu, intr-o lucrare publicata recent, profesorul academic Sharon Sassler, de la Universitatea Cornell din Ithaca, sustine ca perioada de timp petrecuta impreuna de un cuplu inainte de a coabita sau a se casatori este hotaratoare pentru riscul de divort.

Indragostitii care se muta impreuna inainte de varsta de 23 de ani si dupa o perioada scurta de relatie par sa o faca din ratiuni gresite, care conduc catre despartire. Cei mai multi iau decizia de a convietui in aceeasi casa din motive financiare sau legate de spatiu, care nu au legatura cu dragostea. Acestia nu-si bazeaza decizia pe increderea ca relatia va merge, pe termen lung.

Arielle Kuperberg, profesor la universitatea care a derulat studiul, a declarat ca pana acum, am avut parte doar de studii superficiale conform carora coabitarea partenerilor de cuplu conduce la divort. Nimeni nu a fost capabil sa explice aceasta ipoteza, intrucat o interpretau gresit si nu luau in calcul parametri corecti de masurare a riscului de divort, cum este varsta la care partenerii decid sa locuiasca impreuna.

Sursa foto: Homes4ukent.co.uk

  •   2014-03-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Ce sa faci ca sa scapi de anxietate?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Da! Si barbatii sufera de depresie

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii