Dragoste

#relatii armonioase #personalitati iubite #tipuri iubite #relatie

Tu stii ce fel de iubita esti? Iata cum sa afli rapid!

Te-ai intrebat pana acum ce fel de iubita esti? Daca ar fi sa te privesti prin ochii partenerului tau, cum te-ai putea caracteriza in cateva cuvinte? Esti o fire supusa sau o dominatoare? Stii sa cedezi din cand in cand sau orgoliul este mai important pentru tine decat armonia in relatie? Clasificarea de mai jos te ajuta sa afli imediat raspunsul.

Fiecare femeie este unica, insa psihologii au evidentiat cateva tipologii de iubite pe care barbatii le pot intalni de-a lungul vietii. Vezi in ce categorie te regasesti cel mai bine si afla cum este perceputa de partenerul tau cu adevarat.

1. Iubita I&I

Acronimul I&I se traduce prin "individualista si independenta". Acest tip de iubita se pune intotdeauna pe primul plan, vrea sa ii fie respectat cu sfintenie spatiul personal si are opinii ferme pe care vrea sa le impuna partenerului cu orice pret.

Femeia din aceasta tipologie isi cunoaste limitele, isi respecta iubitul si trece totul prin filtrul ratiunii. Este compatibila cu un barbat care ii impartaseste viziunea despre viata de cuplu: fiecare trebuie sa aiba viata lui in afara relatiei.

2. Iubita D&D

Iubita D&D - domestica si docila - va face din partenerul ei o prioritate. A fost educata cu convingerea ca barbatul trebuie sa fie pe primul loc si multumit la orice pas. Are opinii, insa le schimba usor sub influenta iubitului. Aceasta femeie tinde sa se lase dominata si controlata, dorind doar sa-si vada partenerul satisfacut.

3. Iubita A&D

Iubita A&D - autoritara si dominatoare - are o personalitate puternica si este cu siguranta liderul relatiei de cuplu. Vrea sa controleze fiecare aspect al vietii partenerului si reactioneaza agresiv cand nu i se indeplinesc ordinele. Daca barbatul care iubeste o femeie "A&D" nu este suficient de impunator pentru a-i limita controlul, ajunge in postura supusului incapabil sa ia propriile decizii.

4. Iubita P&P

La prima vedere, iubita P&P (posesiva si paranoica) este extrem de iubitoare, atenta si draguta cu partenerul ei. Dupa o luna sau doua de relatie insa, isi arata latura obscura, aceea a posesivitatii duse la extrem. Va fi suspicioasa pe orice gest al iubitului, va inventa scenarii absurde si se va astepta sa afle in fiecare clipa ca a fost tradata cu sange rece.

5. Iubita M&E

Iubita M&E - materialista si egoista - urmareste un singur avantaj in relatia de cuplu: traiul confortabil. Nu o intereseaza personalitatea partenerului sau, ci exclusiv ceea ce acesta poate sa ii ofere.

Sursa foto: mensxp.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare