Dragoste

#iubire #despartire #vina #partener #relatii

Toate relatiile mele esueaza. A cui este vina?

Dupa ce treci printr-o serie de relatii cu final nereusit tinzi sa-ti pui aceasta intrebare. Ce a dus la despartire? Cine a gresit si unde?

“In cazul lui Codin , clar a fost o nepotrivire de caracter. In ceea ce-l priveste pe Alex, mai mult ca sigur mama lui… nu m-a inghit de prima oara. Cat despre Dragos, ce sa mai zic, ai mei au spus ca l-am adunat din jungla . Ce s-a intamplat insa cu Matei, nici acum n-am prins. Inca ma mai intreb de ce ne-am despartit totusi” , iti spui tu, incercand sa gasesti motivul pentru care toate relatiile tale esueaza.

Insa ceea ce trebuie sa stii tu este ca desi ai o scuza de fiecare data,  numarul relatiilor esuate va continua sa creasca si poate ca ar fi bine sa incepi sa cauti si in interior, nu numai in exterior. Pana la urma de ce la tine nicio relatie nu dureaza?

De multe ori este simplu sa dai vina pe factorii externi, de orice natura ar fi ei. Da, poate fi el de vina, mama ta, a lui, poate chiar si vanzatoarea din colt, ca i-a facut ochi dulci si te-a scos din minti. Dar cum ramane cu tine. Pana la urma, ei vin si pleaca, tu esti cea care ramane. Chiar niciunul sa nu fi fost suficient de bun incat sa-ti tina companie mai departe?

Poate nu esti genul relatiilor de lunga durata, oficializate in fata altarului, ci adepta relatiilor scurte, a aventurilor si nimic mai mult. Insa cum ar putea fi astfel, atata vreme cat tu chiar iti doresti foarte mult sa-ti intemeiezi o familie, sa te asezi la casa ta si sa te linistesti. Ceva nu se leaga aici.

“Poate pur si simplu nu-s facuta sa fiu nevasta. Poate niciun barbat nu vede in mine tipologia de femeie in casa, cu atributele aferente. Sau poate ca sunt eu prea pretentioasa, cu standarde prea inalte si nehotarata in tot ceea ce intreprind. De multe ori mi s-a spus ca sunt prea deschisa, prea sincera si de multe ori ca ce e prea mult strica. Insa este vina mea ca ma ghidez dupa principiul: ‘Cine ma place, ma place asa cum sunt’?”, iti spui tu desi nu esti convinsa. 

Poate o trasatura de caracter pe care o ai tu si nu-ti dai seama ca o posezi sa-i indeparteze pe toti barbatii care apar in viata ta? Probabil ca raspunsul il detin cei care au trecut prin viata ta. Tocmai de aceea, ar fi indicat ca, la ceva timp dupa despartire, sa-ti intrebi fostii parteneri cu ce ai gresit. Asigura-te insa dinainte, ca acestia sunt deschisi comunicarii si nu prezinta un comportament sociopat in care tacerea poate fi o varianta de raspuns.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

foto : www.mnsu.edu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare