Dragoste

#dragoste #relatie de cuplu #relatie #renuntare relati

Te-ai indragostit de altcineva? 5 motive sa renunti la relatia ta actuala

In clipa in care viata de cuplu nu te mai implineste, inconstient incepi sa iti cauti fericirea in alta parte. Inainte sa iei o decizie finala, exclude orice influenta din exterior si pune in balanta motivele pro si contra unei eventuale despartiri. Daca galantarul se inclina catre separare, probabil ca relatia este deja condamnata esecului.

Iata cateva argumente in favoarea incheierii relatiei, in cazul in care te-ai indragostit deja de altcineva:

1. Esti cu gandul in alta parte

Partenerul tau actual probabil inca isi mai face planuri de vacanta cu tine sau poate chiar mai serioase de atat, iar tu te gandesti mereu la alta persoana (uneori chiar si atunci cand faceti sex). Nu e tocmai cea mai corecta atitudine fata de el, ceea ce inseamna ca poate este timpul sa-i redai libertatea.

2. Oricine ar trebui sa isi urmeze inima

Nu te simti vinovat/a pentru ca te-ai indragostit de altcineva, dragostea are caile ei care nu sunt deloc rationale. In schimb, daca ai facut-o, este mai bine sa iti urmezi instinctele, altfel vei ajunge sa acumulezi frustrari si sa simti ca partenerul actual sta in calea fericirii tale, ceea ce nu este deloc adevarat. Tu esti singurul/singura care poate decide ce curs va lua de acum viata ta.

3. Tine cont de ce te-ar face fericit/a

Daca cel/cea alaturi de care ai o relatie acum nu te face sa te simti iubit/a si implinit/a si crezi ca personajul nou care a aparut in viata ta ar putea face asta, nu trebuie sa faci altceva decat sa lupti pentru fericirea ta.

4. Te simti neglijat

Relatia actuala te face sa te simti neglijat/a, neinsemnat/a sau pur si simplu nici macar nu te mai valideaza in nici un fel? Atunci e un semn clar ca ar trebui sa renunti la relatie. La urma urmei, nici factorii perturbatori nu se instaleaza pe baze solide, nu?

5. Nu te potrivesti cu actualul partener

E posibil ca intre tine si actualul partener sa existe neintelegeri si incompatibilitati, pe care ai reusit sa le ignori pana la un moment dat. Insa nu poti face asta la nesfarsit, mai ales acum, cand ai reusit sa cunosti pe cineva care pare sa aiba aceleasi interese ca ale tale, aceleasi pasiuni sau aceleasi gusturi.

Sursa foto: glamour.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii