Dragoste

#relatii #dragoste #despartire

STUDIU Femei vs barbati: cine sufera mai mult si cine isi revine mai repede in caz de despartire

Femeile sufera intens, dar isi revin repede dupa despartirea de partener, comparativ cu barbatii. Afirmatia le apartine cercetatorilor de la Universitatea Binghamton, din New York!

Oamenii de stiinta au identificat, in urma studiului la care au luat parte pestre 5.000 de persoane din 96 de tari, motivul ca femeile investesc din punct de vedere emotional mai mult intr-o relatie decat barbatii.

„Pur si simplu, femeile au evoluat astfel incat se implica puternic, dar privesc si mult mai rational o relatie decat o fac barbatii. Pentru ele, o aventura romantica se poate lasa cu noua luni de sarcina, in vreme ce barbatul iese din schema la scurta vreme”, a declarat Craig Morris , autorul principal al studiului, citat de marieclaire.fr.

Barbatii, in schimb, sunt mai incapatanati in aceasta privinta, astfel ca pierderea unei femei pe care o considerau o partida buna o pot resimti luni si chiar ani. „Barbatul va simti profund pierderea pe o perioada foarte lunga de timp si isi va reveni greu pentru a porni din nou in lupta de cucerire a unei alte persoane sau, si mai rau, va considera ca cea pe care a pierdut-o este de neinlocuit”, a conchis Craig Morris.


 

  •   2017-01-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii