Dragoste

#satisfactie romani #romani relatii #romani sex #cuplu romani

STUDIU Cat de satisfacuti sunt romanii de viata de cuplu. 20% vor mai mult sex

Celebrul autor al bestseller-ului „Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus“, John Gray, se va afla la 17 noiembrie pentru prima data in Romania, pentru a sustine la Bucuresti o conferinta. Cu aceasta ocazie, compania Extreme Training a derulat o ampla cercetare privind satisfactia relatiei de cuplu in randul romanilor.


Rezultatele studiului au aratat ca ca romanii sunt, in general, satisfacuti in relatia de cuplu. Mai exact, un total de 62% din respondenti se declara foarte satisfacuti si satisfacuti de calitatea generala a relatiei de cuplu. Totusi, 18% se arata ca fiind usor nesatisfacuti si foarte nesatisfacuti, iar alti 18% considera ca sunt ”potrivit” de satisfacuti.

Procentul barbatilor care se declara foarte satisfacuti si satisfacuti intruneste 67%, deci doar 31% sunt „potrivit“, „usor nesatisfacuti“ sau „foarte nesatisfacuti“ de relatie. In ceea ce priveste femeile, doar 57% din ele se declara satisfacute si foarte satisfacute de relatia de cuplu (spre deosebire de 67% la barbati), si 22% usor nesatisfacute si foarte nesatisfacute.

Studiul a mai aratat ca aproape jumatate din romani petrec intre doua si patru ore pe zi cu partenerul de viata (45%). Un sfert din romani (26%) petrec o ora sau chiar mai putin timp impreuna pe parcursul unei zile. 11% din romani se incadreaza in categoria celor care nu pot sta impreuna prea mult timp din cauza relatiilor la distanta, a faptului ca sunt in deplasare tot timpul saptamanii sau pentru ca lucreaza in alta tara etc.

Nevoi nesatisfacute

Legat de satisfacerea nevoilor in relatia de cuplu, 87% din respondenti au cel putin o nevoie nesatisfacuta sau satisfacuta insuficient. Timpul petrecut impreuna reprezinta principala nevoie nesatisfacuta sau satisfacuta insuficient, 44% din romani fiind nemultumiti ca nu-si petrec timpul impreuna atat cat si-ar dori. 27% din respondenti au mentionat ca nu sunt apreciati sau ca sunt apreciati insuficient. Mai departe, se pare ca romanii simt nevoie de ceva mai multa aventura in viata lor (24%), urmat de afectiune (21%), bani (21%), siguranta (20%), noutate (19%), sex (19%), respect (18%), incredere (17%), placere (17%), conectare (17%), cunoastere (16%), protectie (14%), invatare (12%), libertate (11%), autocunoastere (10%) si control (7%).

Sursa foto: bbc.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare