Dragoste

#partener #valori #sexy

Sexy sau cu un caracter puternic? Care este primul lucru pe care sa-l cauti la partenerul tau?

Cauti un partener care sa fie sexy, inteligent, carismatic si plin de succes in domeniul lui? Pai, atunci poti foarte bine sa-l alegi si pe Mussolini, Ted Bundy sau Charles Manson. Pana la urma, si ei se incadreaza in profil, nu?

De altfel, psihiatrii criminalisti se folosesc de aceasta lista cu insusiri pentru a testa potentialul cuiva de a fi un psihopat feroce, capabil sa savarseasca crime violente si sadice.

 

Ghici ce trasaturi de caracter au acestia in comun?

 

• Influent, manipulator
• Incredibil de carismatic
• Nevoia de a face tot timpul ceva
• Plin de incredere
• Nevoia patologica de a minti
• Inclinatia spre plictis
• Indisponibilitatea emotionala

 

Cam asa se prezenta si un fost iubit de-al meu: un barbat incredibil de carismatic, amuzant, activ si de incredere,  care insa, intr-un final s-a dovedit a fi doar un mincinos cu doua fete. 

 

Importanta trasaturilor de caracter bune

 

Ce trebuie sa retii de aici? Ca una dintre trasaturile importante pe care trebuie sa le cauti la un partener nu este nici pe departe frumusetea fizica ci mai degraba frumusetea psihica, caracterul puternic.

Daca tu sau partenerul tau nu aveti valori si principii morale comune, relatia voastra va avea intotdeauna de suferit in momente de neintelegere , stres, criza, ispita, tristete, provocare financiara, boala sau vulnerabililtate.

Potrivit specialistilor, iti poti da seama cat va dura o relatie observand cum se inteleg partenerii atunci cand nu le merge bine, nu cand sunt fericiti. Profunzimea unei relatii se masoara in functie de  veriga ei slaba – cat de puternica este aceasta si cum ii fac fata cei doi parteneri.

 

Cheia spre un final cu happy-end

 

In principiu, daca vrei sa traiesti cu iubitul tau o frumoasa poveste de dragoste pana la adanci batraneti, relatia ta trebuie sa aiba doua infatisari:

1. Cuibusorul de nebunii – pentru distractie, camaraderie, sex, rasete etc., lucruri de care tu, ca fiinta umana, ai nevoie pentru a-ti pastra sufletul viu si plin de pasiune.

2. Laboratorul de crestere – locul in care sufletul tau trebuie sa se hraneasca pentru a creste, locul in care esti izvor de ispiratie pentru dezvoltarea caracterului celuilalt, locul in care cresteti amandoi ca individualitate si ca pereche in emotii si principii. De altfel, potrivit lui Aristotel, aici salasluieste  cu adevarat sursa fericirii intr-o relatie.

Din pacate insa, multi vad o relatie ca pe o o camera in care sa experimenteze placerea  si nimic mai mult, lasand aspectele sufletului la o parte, aspecte care de altfel sunt surse de hrana pentru relatia respectiva.

Tu daca vrei sa ai o relatie fericita , trebuie sa cauti un partener care sa intruneasca urmatoarele calitati:

1. Sa fie capabil sa se dezvolte ca om
2. Sa inteleaga cu adevarat ca o relatie functioneaza in doua sensuri, cel al „cuibusorului de nebunii” si cel al „laboratorului de crestere”

 

Invata sa cunosti caracterul unui barbat

 

Ca sa cunosti cu adevarat caracterul unui partener, trebuie sa inveti sa nu te mai lasi usor impresionata de o cina la lumina lumanarii, cadouri scumpe sau complimente gratuite si sa fii mai atenta sa descoperi  principiile de viata ale partenerului, valorile si scopurile lui de viitor. Cum relationeaza aceste scopuri si valori cu sentimentele si gandurile tale? Sunteti compatibili din acest punct de vedere sau nu?

Iar, inainte de a lasa garda jos, pentru a-ti asigura o relatie de durata , pune inaintea bicepsilor un set de valori puternice.

 

Marimea aici chiar conteaza! Cauta un barbat cu o inima mare

 

Tine minte, tu iti cauti sufletul pereche, nu orgoliul pereche. Si daca vrei sa fii conectata sufleteste cu barbatul de langa tine, trebuie sa acorzi timp sa-i cunosti sufletul  si sa gasesti aceea siguranta care sa te determine si pe tine sa-ti dezvalui propriul suflet. 

Gandeste-te la povestile pe care le citeai cand erai mica. Ce-l deosebea pe Fat Frumos de Zmeu? Pana la urma ambii erau carismatici, puternici si inteligenti. Diferenta era ca Fat-Frumos avea un caracter nobil, generos, bland care dorea sa te protejeze si sa te stie in siguranta in timp ce Zmeul era orgolios si nu vroia decat sa te ferece undeva si sa-ti faca rau.

Pentru a te simti in siguranta, este necesar sa ai incredere in integritatea partenerului tau, incredere ce se sedimenteaza in timp. Permite-i iubitului tau sa-ti demonstreze ca poseda valori precum empatia, comunicarea directa, sinceritatea, loialitatea si dorinta de dezvoltare sufleteasca.

Cauta un partener sincer si generos, in fata caruia sa te simti in siguranta sa-ti relevi propriul eu si alaturi de care sa cresti emotional in vederea dezvaltorii unei relatii stabile si de durata.  Nu mai alerga dupa cutii goale dar frumos ambalate, nu ele poarta cheia fericirii tale.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului