Dragoste

#conceptie #vacanta #confort #sex #casatorie #calitate

Sexul dupa casatorie: 5 schimbari inevitabile

Fara doar si poate, partidele de dragoste intre doi indragostiti care nu au mers inca la altar arata cu totul altfel, comparativ cu cele care se consuma dupa casatorie. Senzatiile, motivatia celor doi parteneri de a face amor, temerile si tipul de satisfactie resimtita se modifica, se maturizeaza si dau nastere altor asteptari.

Daca sexul inainte de casatorie este o joaca placuta, menita sa aduca exclusiv satisfactie si apropiere intre parteneri, relatiile intime dupa marele "DA" se transforma considerabil. Iata ce schimbari aduce casatoria, in mod inevitabil, in materie de sex!

1 Calitatea primeaza

Experienta acumulata in cuplu si noul mod de viata muta accentul pus de parteneri pe calitatea sexului, nu pe cantitatea lui. Legatura intarita de angajamentul asumat pe viata, incarcatura emotionala speciala si maturizarea celor doi parteneri inseamna partide de amor intense, mai mult conectate spiritual si mai putin bazate pe eliberarea tensiunilor sexuale pur fiziologice, dominante la varste fragede si la inceputul relatiei.

2 Apare sexul pentru conceptie

Daca inainte de casatorie, rareori cuplurile fac sex pentru a obtine o sarcina (ba chiar se feresc de acest deznodamant), partidele de dragoste devin adevarate misiuni solicitante, menite sa atinga scopul suprem: aparitia unui bebelus. Asadar, sexul poate lua chipul unei obligatii sau a unei sarcini de "bifat" in zilele fertile. Spontaneitatea dispare, fiind inlocuita de o "actiune" mai degraba mecanica.

3 Se instaleaza confortul

Temerile privind propria nuditate sau episoadele fiziologice stanjenitoare nu mai au acelasi impact dupa casatorie. Confortul din intimitate face ca indragostitii sa fie mult mai relaxati in timpul sexului, deci sa se bucure mai mult de momentele speciale in dormitor

4 Apare sexul "pe fuga"

Dupa ce apare primul copil, partidele de amor "savurate" pe indelete, fara graba, sunt tot mai putin posibile. Responsabilitatile zilnice, resursele de energie epuizate si toate schimbarile aduse de viata de parinte aduc cu sine si sexul "pe fuga", urmat de o odihna binemeritata.

5 Vacantele sunt mai incitante

Odata casatoriti, partenerii de viata au rareori parte de timp si intimitate pentru a face dragoste ca in filme. Iata de ce vacantele in doi sunt mai incitante ca niciodata: ele vin ca o gura de aer proaspat, cu prilejul mult visat de a gusta din plin romantismul si entuziasmul de odinioara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului