Dragoste

# relatii fericite #cupluri fericite #dating #dragoste #cum sa-l cuceresti

Secretele cuplurilor fericite. De ce este bine sa minti din cand in cand

Doar 39% din femei si 53% din barbati spun ca au o incredere oarba in partener, arata un studiu asupra relatiilor publicat de Huffington Post. Nu e de mirare, avand in vedere mai toti cei aflati intr-o relatie mint.

 

Unele minciuni sunt spuse cu usurinta, altele sunt din categoria celor "nevinovate", iar altele sunt de-a dreptul devastatoare. Iata care sunt secretele cuplurilor fericite:

Ascund mici adevaruri pentru protejarea partenerului

Aproape trei sferturi dintre cei care au raspuns la chestionarele cercetatorilor (75% dintre barbati si 71% dintre femei) au recunoscut ca si-au mintit intr-un fel sau altul partenerul. Afecteaza oare acest lucru relatia? Probabil ca nu, devreme ce si printre cuplurile care s-au declarant extrem de fericite, 69% dintre barbate si femei au declarat ca si-au mintit la un moment dat partenerii.

Pentru cele mai multe cupluri, minciuna este necesara pentru a mentine linistea si armonia in relatie, pentru a proteja sentimentele celuilalt si pentru a-i oferi partenerului un sentiment de siguranta. Barbatii si femeile care aleg sa nu marturiseasca tot adevarul sunt mai iubitori si mai protector.

Supraevalueaza performantele partenerului

Asa cum barbatii e mai probabil sa minta in privinta aspectului partenerei lor, femeile sunt mai susceptibile sa caute sa isi flateze partenerul atunci cand vine vorba despre performantele sale sexuale.

Potrivit cercetarii, 43% dintre femeile mint cu privire la modul in care partenerul lor de alcov le face sa se simta, comparativ cu doar 28% dintre barbati care fac acest lucru. Potrivit sociologilor, acest lucru se intampla pentru ca femeile simt o nevoie mai sporita de a proteja sentimentele partenerilor lor. Acest lucru aduce, de asemenea, armonie in relatie, insa vestea proasta este ca o comunicare cinstita este necesara pentru ca lucrurile sa se imbunatateasca la capitolul sex si nu doar unul dintre parteneri sa fie satisfacut.

Au reguli pe care le respecta

Unul dintre secretele cuplurilor fericite este cel legat de respectarea unor reguli clare. Mai exact, partenerii isi cunosc limitele, se cunosc bine unul pe celalalt si isi traseaza inca de la inceput un cod de conduita dupa care sa isi ghideze relatia. In felul acesta se pot evita o serie de conflicte minore care altfel ar afecta relatia.

Nu adorm niciodata suparati unul pe celalalt

Un alt secret al cuplurilor fericite tine de faptul ca nu transforma certurile intr-o tragedie si gasesc calea sa treaca peste disensiuni. Cum fac asta? Inevitabil intr-un cuplu apar certuri, insa important este ca lucrurile sa fie clarificate rapid si partenerii sa nu adoarma fara sa fi limpezit lucrurile. Comunicarea este esentiala in acest caz.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii