Dragoste

#pericol relatii virtuale #relatii virtuale #relatii #beneficii relatii virtuale

Relatiile virtuale - pericol sau oportunitate?

 

Prezenta fizica are puterea de a crea oamenilor stari emotionale reale si intense, in timp ce relatiile virtuale nu au aceasta capacitate, sau nu la un nivel atat de ridicat si de veridic. De cele mai multe ori, se intampla ca gandirea si comportamentul noastru se se schimbe in prezenta efectiva a altei persoane.

Ce inseamna "te iubesc" in contextul unei relatii virtuale? Cum este posibil sa decizi daca iti place sau nu o persoana pe care doar ai senzatia ca o cunosti? Descopera misterul din spatele legaturilor virtuale dintre oameni!

1. Internetul este un mediu usor accesibil

Studiile care au analizat aceasta problematica au in majoritatea lor concluzii cu privire la faptul ca mediul online este accesibil oricui. De aceea, tot mai multe persoane care nu au incredere in ele, sau persoane cu dizabilitati care nu vor sa dezvaluie prea multe aspecte despre problema lor, dar si alte categorii de indivizi care nu si-au gasit inca un partener asa cum si-au dorit prefera comunicarea virtuala in locul celei personale. Acest lucru poate fi atat un avantaj cat si un dezavantaj, intrucat tocmai posibilitatea de a opta ce si cat sa spui despre tine poate reprezenta un pericol pentru interlocutorii virtuali.

2. Mediul online permite explorarea anonima a sexualitatii

Internetul este caracterizat de o mare varietate. Acesta ofera multiple oportunitati de a forma relatii, Membrii comunitatilor sexuale LGBT sunt, adesea, cei care se folosesc de retelele sociale si de alte canale de pe Internet, pentru a-si gasi parteneri. Totodata, acestora li se alatura si persoanele care cauta compania fetelor care au joburi in videochat, aceasta alternativa fiind pentru ei o modalitate prin care sa isi dezvolte si sa isi exploreze sexualitatea.

3. Relatiile virtuale au potentialul de a deveni reale

Doar pentru ca o relatie, de orice natura ar fi, a fost inceputa in mediul online, nu inseamna ca aceasta va ramane asa tot timpul. Din contra, relatiile de pe Internet au un mare potential de a deveni relatii solide in viata reala. Nu de putine ori s-a intamplat ca un astfel de relatie sa stea la baza unei prietenii de durata sau a unei familii frumoase.

4. Online-ul dezvolta abilitatile de comunicare

Un alt motiv pentru care retelele sociale si in general fenomenul Internetului au capatat amploare este pentru ca spatiul virtual este extrem de generos in ceea ce priveste exersarea abilitatilor sociale. Aici este mult mai usor sa gasesti oameni care au aceleasi interese si pasiuni, fara ca distanta sa reprezinte o piedica in acest sens.

Acestea sunt doar cateva dintre caracteristicile care fac ca mediul online sa fie in acelasi timp o mare oportunitate de a dezvolta relatii, dar si un mediu care expune la anumite pericole.

Astfel, pentru a ramane in siguranta atata timp cat esti online, recomandat este sa iei masurile necesare. Fii retinut cu privirea la dezvaluirea unor detalii mult prea intime, la fel ca si la furnizarea unor imagini sau informatii personale unor indivizi necunoscuti.

Sursa: cdn2.hubspot.net

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii