Dragoste

#relatie #semnale de alarma #lipsa apetit sexual #lipsa interes #semnale alarma relatie

Relatia ta scartaie? 3 semnale de alarma la care trebuie sa fii atent(a)

Credeai ca ti-ai gasit jumatatea si tocmai cand erati pe punctul de a duce relatia la nivelul urmator, lucrurile au inceput sa se schimbe intre voi? Relatia ta iti poate transmite niste semnale de alarma inainte de a se deteriora, nu le ignora!

Iata care sunt lucrurile in privinta carora ar trebui sa iti pui intrebari, in cazul in care si-au gasit loc in viata ta de cuplu:

Lipsa dorintei sexuale

Daca partenerul/partenera ta nu are niciodata initiativa in ceea ce priveste aspectul sexual al relatiei voastre, ar trebui sa incepi sa-ti pui cateva intrebari. Este posibil sa nu mai fie atras/a de tine, sa traverseze o perioada mai dificila din punct de vedere profesional sau financiar si sa lase aceste lucruri sa-i afecteze libidoul sau chiar sa aiba o depresie.

Incearca sa discuti cu jumatatea ta despre acest lucru si sa afli care este sursa dezastrului erotic la care te supune. Poti sa il/o ajuti sa depaseasca momentele dificile, mai ales daca sentimentele lui/ei pentru tine sunt nealterate.

Indispozitia si refugiul in vicii

Jumatatea ta este indispusa tot timpul? Consuma constant alcool sau are alte vicii pe care nu ti le poti explica si care au aparut brusc in viata sa? Isi gaseste refugiul in dulciuri sau in consumul excesiv de mancare?

Aceste lucruri ar trebui sa te puna pe ganduri. Este posibil ca sufletul tau pereche sa fie deprimat, foarte obosit sau nemultumit de relatia voastra. Ideal ar fi sa incercati sa discutati despre frustrarile sale si sa gasiti impreuna calea cea mai buna pentru a va salva relatia.

Lipsa prietenilor stabili

Orice cuplu are nevoie de cativa prieteni comuni stabili. Daca acestia lipsesc cu desavarsire din viata voastra, iar iubitul/iubita ta cauta sa cunoasca mereu persoane noi si nu se poate implica in nicio relatie serioasa de prietenie, s-ar putea sa intampine probleme de adaptare sau pur si simplu sa-i fie teama de responsabilitati.

Incearca sa-i explici jumatatii tale ca aveti nevoie de stabilitate si de lucruri constante in viata voastra si ca acestea va pot ajuta sa va consolidati relatia, daca si el/ea isi doreste acest lucru.

Sursa foto: readonlee.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului