Dragoste

#cuplu #relatie #sms #dating

Reguli de comunicare prin SMS la inceputul relatiei

La inceputul unei relatii, comunicarea corecta este extrem de importanta. SMS-urile pot fi insa interpretate gresit daca nu le scrii cu grija sau daca nu raspunzi corect mesajelor primite. Afla cele mai importante reguli de comunicare prin SMS la inceputul relatiei .

Mesajele text sunt un element important in comunicarea dintre parteneri. Daca le acorzi atentia necesara, vei putea transmite mesajul dorit noului tau partener si vei elimina riscul unei gafe prin SMS care ar putea duce chiar la finalizarea relatiei tale.

Afla care sunt cele mai importante reguli de comunicare prin SMS la inceputul relatiei.

 

Evita excesul de abrevieri

 

Mesajele text trebuie sa fie scurte, insa o avalansa de abrevieri nu va fi usor de citit pentru cei mai multi oameni. Foloseste doar abrevierile pe care le cunoaste toata lumea, nu inventa niciodata prescutari, deoarece acestea pot denatura mesajul pe care incerci sa il transmiti. Evita, pe cat posibil, mesajele care vor ajunge la destinatar in mai multe parti.

Acorda atentie si gramaticii! Mesajele text din telefon pot fi salvate si recitite oricand. Chiar daca la prima vedere, o greseala poate scapa neobservata, nimeni nu vrea sa descopere ca primul mesaj de iubire primit de la partener are greseli de scriere sau de gramatica.

 

Alege cu grija tonul

 

Atunci cand nu cunosti inca foarte bine persoana cu care comunici prin SMS-uri, tonul mesajelor tale este extrem de important. Trebuie sa balansezi perfect cele doua tonuri pericoloase: "prea rece" si "prea entuziasmat".

"Nu am timp acum. Vorbim alta data" sau "Stiu ca de-abia ne-am cunoscut, dar n-ai chef sa alegem numele copiilor nostri?" pot fi la fel de daunatoare daca sunt primite la inceputul relatiei, cand fiecare incearca sa-l descopere pe celalalt.

Evita sa trimiti mesaje deprimante, cele in care te plangi sau cele in care te lauzi. Laudele prin SMS nu pot fi probate imediat si pot ramane in amintirea celuilalt ca un moment de aroganta.

 

Nu ghici si nu crea confuzie

 

Daca mesajele primite sunt prea confuze, nu le raspunde fara sa fii sigur de ce vrea celalat sa comunice. In cazul in care pur si simplu nu intelegi ce a vrut sa spuna persoana care ti-a trimis mesajul, deschide subiectul intr-o conversatie telefonica sau cand va vedeti.

Desigur, mesajele enigmatice sunt interesante daca amandoi sunteti "sincronizati", insa acest lucru se intampla mai rar la inceputul unei relatii.
Atunci cand stii deja cateva dintre preferintele celuilalt, ii poti trimite poze care sa-i trezeasca interesul.

 

Alege cu grija momentele si raspunde imediat

 

Momentul in care trimiti un SMS poate fi uneori la fel de important ca mesajul. Daca partenerul de conversatie ti-a spus in mod explicit ca e ocupat, nu insista cu mesajele.  Cei mai multi oameni nu isi tin telefonul in modul silentios complet. Daca sunetul sau vibratia cauzate de mesajul tau cauzeaza iritare, sentimentul va fi asociat in curand cu tine.

Daca nu raspunzi rapid unui mesaj text, nu uita sa mentionezi motivul in urmatorul mesaj pe care il scrii. In cazul in care incepi sa scrii raspunsul cu "Scuze, tocmai am primit mesajul tau", poti repara o parte entuziasmul pierdut al partenerului de conversatie prin SMS.

 

Manifesta-ti interesul pentru celalalt si nu-l plictisi

 

Atunci cand schimbul de mesaje se transforma intr-o conversatie, toate regulile de eticheta se aplica si pentru SMS.

Manifesta-ti interesul pentru subiectele abordate de celalalt si pune-i intrebari legate de ele. Cu cat afli mai multe, cu atat scade riscul prezentei unei perioade de tacere jenanta data viitoare cand va intalniti.

Daca nu ai nimic interesant de comunicat intr-un mesaj scris, accepta faptul ca nu e momentul sa il trimiti. Mesajele tale trebuie sa-i trezeasca interesul partenerului de conversatie.

Chiar daca ai avut parte de o singura intalnire cu persoana cu care iti trimiti SMS-uri, acesta nu este un mod potrivit pentru a te desparti. Daca nu mai vrei si o a doua intalnire, da-i un telefon si explica-i ca interesul nu este reciproc. Nu stii niciodata cand vei intalni din nou pe cineva caruia i-ai dat papucii prin SMS intr-o situatie in care ai putea avea nevoie de bunavointa lui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare