Dragoste

#diferente #relatii #relatii de cuplu #relatii interrasiale

Probleme frecvente ale unei relatii interrasiale

Cuplurile formate din persoane din rase diferite au inceput sa devina o obisnuinta in epoca moderna, semn ca diferentele interculturale si stereotipiile legate de astfel de relatii incep sa fie depasite si sa intram in normalitate. Chiar si asa, tot exista o serie de probleme comune si comentarii rautacioase pe care un cuplu interrasial va fi nevoit sa le infrunte! In asfel de situatii ori va luptati sa le depasiti impreuna, ori relatia este sortita esecului!

Chiar daca traim intr-o epoca in care se promoveaza intens mentalitatile deschise, toleranta si iesirea de sub dominatia stereotipiilor sau preconceptiilor de natura rasiala, culturala, etnica sau religioasa, tot mai exista persoane "conservatoriste", care nu privesc cu ochi tocmai buni un cuplu format din persoane de culori sau rase diferite.

Iata care sunt cele mai mari provocari pe care le poti intalni in cale atunci cand alegi sa ai o relatie cu o persoana de rasa diferita!


Acceptarea sociala


Exista posibilitatea sa te confrunti cu o situatie destul de jenanta atunci cand alegi sa formezi un cuplu cu o persoana de culoare. Risti sa fii exilat din grupuri si comunitati sociale. In plus, ai putea fi "renegat" de proprii prieteni sau familie.

Chiar daca acestia nu iti vor spune in mod direct ca nu sunt de acord cu alegerea ta, vei putea sesiza respingerea lor din felul in care se comporta. Nu te vor mai suna sau contacta atat de des, nu te vor mai chema la intalniri, aniversari si cu ocazia altor evenimente si vor incepe sa pastreze distanta fata de tine.

Altii insa vor fi si mai directi si iti vor spune ca poti veni la petrecere sau intalnire, dar doar daca vii neinsotita.


Rautatile si comentariile celorlalti


O alta dificultate si un test de rezistenta prin care va trebui sa treaca relatia voastra consta in depasirea comentariilor si rautatilor celorlalti.

Nu vei putea face abstractie de privirile curioase si unele dintre ele chiar respingatoare ale celor pe langa care treci, de susotelile celor din jur la adresa voastra. Altii, ceva mai curajosi, vor face tot felul de remarci malitioase, pe care nu vor ezita sa vi le tranteasca in fata.

Nici insultele nu vor fi putine la numar si vor fi mascate de zambete largi sau critici vehemente. "Chiar nu iti puteai gasi pe cineva ca tine?" sau "esti o insulta pentru rasa ta" ori "iti faci neamul de ras" - sunt doar cateva dintre cele mai frecvente replici pe care cuplurile interrasiale le aud frecvent.

Este bine sa fiti pregatiti si sa aveti replici pregatite pentru astfel de rautati sau sa folositi umorul pentru a mai detensiona atmosfera.


Ascunderea relatiei si tensiunile in cuplu


Exista si situatii in care, de frica insultelor si neacceptarii, unul dintre parteneri refuza sa spuna familiei si prietenilor despre relatie. Aceasta alegere ar putea crea o multime de disensiuni si conflicte in interiorul cuplului, care s-ar putea dovedi fatale pentru continuitatea relatiei.

Atunci cand alegi sa faci parte dintr-un astfel de cuplu, este important sa te implici total si sa fii constient ca vei avea de infruntat intoleranta celorlalti. Unele persoane nu sunt inca pregatite pentru a accepta cu bratele deschise o astfel de relatie si isi vor face auzita parerea, iar voi trebuie sa stati mereu cu fruntea sus si sa le aratati ca iubirea si prietenia pot depasi granitele oricaror inconveniente.



Foto: weddingbee.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare