Dragoste

# cearta in cuplu #cuplu #probleme cuplu #conflict financiar

Probleme cu care se confrunta toate cuplurile

Cele mai multe probleme in cuplu sunt universale , nicidecum unice. Afla care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta toate cuplurile si cum poti incerca sa le rezolvi.

Fiecare cuplu are un punct sensibil, care se poate transforma oricand intr-o cearta. Incearca doua solutii simple pentru diferitele probleme: comunicarea si compromisul.
 

Impartirea sarcinilor casnice


Multe certuri pornesc de la treburile casnice care raman nefacute. Uneori chiar procesul prin care se decide cine sa faca o sarcina este dificil.

Solutia: Impartiti cu calm fiecare sarcina. Daca niciunul dintre voi nu este dispus sa spele geamurile, solicitati din cand in cand ajutor specializat de la o menajera. Pentru cateva zeci de lei, ai scapat de stres.
 

Conflicte financiare


Cele mai multe conflicte cauzate de bani nu sunt inevitabile. Multe cupluri trec prin ele tocmai pentru ca nu discuta din timp care sunt cheltuielile acceptabile si care nu. Chiar daca ai un buget comun cu partenerul, fiecare trebuie sa aiba la dispozitie o suma de bani pe care sa o cheltuiasca asa cum isi doreste.

Solutia: Stabileste cu partenerul un prag de cheltuieli peste care este necesar acordul amandurora inainte de achizitie.
 

Disputele cu privire la educarea copiilor


Fiecare stie cum este mai bine sa educi un copil, insa daca acest lucru devine o sursa de tensiune constanta in cuplu, ai nevoie de ajutor. Nu-ti face griji daca disputele se rezuma la detalii si nu la conceptii fundamentale.

Solutia: Atunci cand compromisul pare imposibil, apeleaza la ajutor din exterior. Fie ca este vorba de carti de specialitate, de pediatru sau de un parinte a carui parere o respectati amandoi, lasati pe altcineva sa ia decizia finala daca nu puteti cadea la un acord in doi.
 

Interferenta socrilor


Cand unul dintre parteneri este foarte atasat de parinti, acestia pot avea un rol mai mare decat ar trebui in relatia de cuplu. influenta socrilor poate chiar distruge o relatie daca nu este controlata.

Solutia: Pentru a avea succes in indepartarea influentei socrilor, trebuie sa porti cu partenerul o discutie serioasa, in care sa stabiliti impreuna limitele cu privire la lucrurile care pot fi discutate cu apropiatii si la modul in care sfaturile acestora pot fi respectate fara a fi aplicate.
 

Obiceiuri diferite


Colacul de la W.C., pasta de dinti si prosoapele lasate pe jos in baie sunt probleme cu care orice cuplu se confrunta mai devreme sau mai tarziu. Diferenta de conceptii cu privire la obiceiurile casnice poate fi o sursa de stres in orice relatie.

Solutia: Compromisul este singura arma cu care poti lupta impotriva acestor diferente, mai ales intr-o relatie in care iubirea si comunicarea sunt puternice.
 

Discutiile despre sex


Gradul de multumire cu privire la viata sexuala variaza de-a lungul unei relatii la fiecare partener si poate provoca conflicte si tensiuni.

Solutia
: Discuta cu partenerul nevoile tale, fara reprosuri , departe de dormitor. Programeaza partide de sex in mod regulat, dar nu lasa spontaneitatea sa dispara din relatia de cuplu.


Sursa foto: Shine.yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare