Dragoste

#comunicare #partener #sinceritate #intalnire

Prima intalnire: Cum sa nu fie un esec

Prima intalnire romantica cu un partener nou se poate transforma intr-un maraton de stres atunci cand iti faci griji legate de modul in care comunicati si de sansele unei a doua intalniri. Afla cum sa eviti esecurile la prima intalniri si cum sa transformi aceasta experienta intr-un succes.

La prima intalnire , oamenii spun in general tot ce ai nevoie sa stii despre ei in primele 15 minute. Emotiile si stresul te pot insa impiedica sa asculti cu atentie, mai ales atunci cand esti concentrata 100% pe modul in care vei fi perceputa chiar tu de partener.

Afla cum sa eviti esecul unei prime intalniri, prin cateva sfaturi simple:

 

1  Adopta o atitudine optimista

 

Inainte de intalnire, propune-ti sa te simti bine. Daca pornesti la drum cu o atitudine optimista si plina de speranta, ai sanse mai mari de a te simti bine.

In cazul in care experienta se transforma intr-un esec, lasa dezamagirea deoparte. Fiecare experienta neplacuta poate deveni o lectie de viata sau o poveste amuzanta pentru prietenii tai.

 

2  Nu intarzia

 

Alege intotdeauna un loc public pentru prima intalnire si, odata ce ati stabilit locul si ora, nu intarzia!

Daca anticipezi ca vei intarzia mai mult de 15 minute, suna imediat ce afli ca nu poti ajunge la timp si cere-ti scuze pentru intarziere.

In cazul in care iti lasi partenerul sa astepte, s-ar putea ca acest lucru sa-i afecteze starea de spirit in timpul intalnirii, mai ales daca simte ca nu ii respecti timpul.

 

3  Alege cu atentie hainele potrivite

 

Chiar daca te tenteaza o tinuta speciala pe care o tii in sifonier in asteptarea ocaziei potrivite, hainele cele mai potrivite pentru prima intalnire sunt cele pe care le porti de obicei.

Nu subestima importanta confortului. Daca rochia ta cea noua se electrizeaza in mod constant sau daca pantofii te strang, nu vei putea sa te concentrezi asupra discutiei si risti sa ai o intalnire nereusita.

 

4  Nu discuta prea mult relatiile anterioare

 

Discutiile detaliate despre relatiile anterioare pot transforma prima intalnire intr-un esec. Nu te teme insa atunci cand mentionezi un fost iubit intr-un context potrivit.

Daca vrei sa povestesti o intamplare amuzanta in care este implicat si fostul tau iubit, nu-ti face griji. Atata vreme cat nu discuti pe larg defectele fostului iubit sau nu te plangi de necazurile pe care ti le-a provocat, poti sa-l mentionezi in trecere.

 

5  Adopta o atitudine sincera, dar nu exagera

 

Discutiile de la prima intalnire pot porni de la locul in care va aflati, de la vreme sau de la mancare.

Atunci cand partenerul iti pune insa intrebari despre tine, cea mai buna solutie este sa raspunzi cu sinceritate , dar sa nu oferi foarte multe detalii.

Risti sa-l plictisesti daca incepi sa-i povestesti intreaga ta viata. Adevarul este insa important, deoarece minciunile de acum s-ar putea intoarce impotriva ta mai tarziu, in cazul in care prima intalnire duce la o relatie serioasa.

Glumele de la prima intalnire sunt un alt factor de risc. Daca nu cunosti prea bine persoana cu care ai acceptat intalnirea, risti ca glumele tale sa nu fie gustate sau chiar sa fie percepute ca rautacioase.

Atunci cand sunt stresate, femeile tind sa vorbeasca mai mult, in timp ce barbatii au tendinta sa taca. Ofera-i ocazia sa se reculeaga si nu-l coplesi daca vrei sa eviti transformarea primei intalniri intr-un esec.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare