Dragoste

#alegere barbat #barbati #iubire #cuplu #dragoste #sentimente

Poti iubi doi barbati odata?

O intrebare arzatoare si o situatie cu care nu putine femei s-au confruntat macar o data: poti iubi doi barbati in acelasi timp? Raspunsul este departe de a fi unul simplu, dar, daca scopul tau este acela de a face o alegere, iata ce ar trebui sa stii!

A iubi versus a fi indragostit

Pentru inceput, este important sa faci o distinctie clara intre "a iubi" si "a fi indragostita". Iubirea este un sentiment care se dezvolta in timp, este mai stabila si mai profunda decat "indragosteala" initiala sau dorinta sexuala pe care o poti resimti fata de cineva.

Cu alte cuvinte, este greu de presupus ca poti iubi - romantic - doua persoane in acelasi timp. Nu la fel de imposibil este insa sa iubesti pe cineva, dar sa fii indragostita de altcineva. Filmele si cartile romantice, printre altele, au promovat adesea ideea potrivit careia, atunci cand iti gasesti Sufletul Pereche, toate celelalte "optiuni" dispar. Adica, din acel moment, nu te vei mai simti atrasa niciodata de altcineva. Ceea ce, de multe ori, este departe de a fi adevarat in viata reala.

Ce-i de facut, asadar, daca te trezesti in postura de a avea sentimente pentru de doi barbati diferiti? Cum gestionezi situatia si, daca este cazul, cum faci alegerea potrivita?

Acorda-ti ragazul necesar

In primul rand, accepta faptul ca s-ar putea ca intregul proces al alegerii sa dureze mai mult decat ti-ai dori. Daca vorbim despre doi barbati de care te simti atrasa, dar de care nu te leaga decat o prietenie - in pofida evidentei - in momentul de fata, incepe prin a petrece timp cu fiecare dintre ei.

Da-ti intalniri cu primul o perioada de timp, mentinand prietenia cu celalalt platonica, si vezi ce se intampla. In acest interval, sentimentele tale se pot clarifica de la sine: fie vei constata ca iti este bine cu cel cu care te intalnesti in prezent, fie vei descoperi ca, de fapt, iti este mai degraba dor de cel de-al doilea.

De ce te-ai indragostit?

Nu este deloc exclus sa te trezesti si in situatia in care, desi esti intr-o relatie stabila cu un barbat pe care il iubesti, simti fluturasi in stomac pentru un altul.

Inainte de a renunta la relatia actuala pentru ceea ce s-ar putea dovedi doar un foc de paie (timpul decide, si in acest caz), intreaba-te de ce te-ai indragostit, de fapt? Care sunt nemultumirile/frustrarile din relatia ta care te-au impins, fie si doar platonic, in bratele altuia? Lupta pentru povestea ta de iubire si, doar daca problemele nu pot fi depasite, decide sa renunti definitiv la ea.

Sursa foto: patrasevents.gr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului