Dragoste

#casnicie #sex #iubire

Poti fi fericita intr-o relatie fara sex?

Se spune ca  sexul conteaza doar 20% intr-o relatie , cand lucrurile stau bine din acest punct de vedere, dar ajunge sa conteze pana la 80% cand lucrurile nu merg tocmai asa cum ar trebui la acest capitol.

 

Pana la un punct, se poate si fara sex

 

E o certitudine ca o relatie se poate infiripa si poate prinde radacini adanci si fara sex, insa lipsa activitatii sexuale in cuplu poate fi una din cauzele care duc la nefericire, infidelitate si, de foarte multe ori, la despartire.

Intr-o relatie,  sexul e liantul prin care cei doi parteneri reusesc sa se conecteze la cel mai profund nivel, dupa ce au trecut cu brio probele comunicarii, compatibilitatii, pasiunilor comune si sentimentelor reciproce…

 

In peste 90% din cazuri, sexul este necesar pentru o relatie fericita

 

Avand in vedere ca vorbim pana la urma de una din nevoile primare ale oricarui individ, in peste 90% din cazuri implinirea sexuala in cadrul relatiei este o conditie fireasca si necesara pentru bunul mers al lucrurilor.

Pentru celelalte 10% din cazuri, masura in care poti fi fericita intr-o relatie fara sex e strans legata de  atitudinea ta si a partenerului tau fata de acest aspect. Daca niciunul nu simte frustrare din cauza lipsei activitatii sexuale si nu e tentat sa caute ce nu gaseste acasa in alta parte, relatia poate fi sustinuta prin alte lucruri care va fac fericiti.

Pasiunile comune, o comunicare excelenta, o prietenie profunda si un suport sincer pot ‘tine de cald’, daca sunt exploatate la adevarata valoare.

 

Sexul… important dar nu suficient

 

O relatie fericita nu poate fi strict bazata pe sex, decat daca vorbim cel mult de relatii pasagere al caror scop e strict sexual. Chiar si asa, suntem construiti astfel incat sa cautam implinirea si fericirea in mai mult decat in satisfactia sexuala, asadar atat planul emotional cat si si cel fizic trebuie sa functioneze la parametrii optimi.

Sexul este pana la urma o forma de comunicare…  apropie, creeaza intimitate, inlatura stresul, te face sa te simti atragatoare, iti da incredere si te apropie de partener, insa, asa cum bine stii, nu inlocuieste  celelalte valori pe care trebuie sa fie cladit un cuplu.

Daca problemele vietii sexuale sunt un impediment in calea fericirii tale, incearca sa descoperi cauzele si sa gasesti solutii la acestea.

 

Cauzele unei relatii fara sex

 

Rutina

 

Rutina este una din cele mai frecvente cauze care duc la scaderea dorintei de a avea o viata sexuala activa. Combate rutina pastrand vie flacara pasiunii  in cuplu si mentinand interesul sexual la cote maxime. Incearca lucruri noi si lasa-ti partenerul sa te recucereasca.

 

Incompatibilitatea sexuala intre parteneri

 

Daca motivul pentru care activitatea sexuala e absenta sau inexistenta in relatia voastra este incompatibilitatea sexuala, in ciuda dorintei voastre de apropiere si comunicare pe toate planurile, probabil, mai devreme sau mai tarziu veti sfarsi prin a va cauta fericirea in bratele unui alt partener. Cu atat mai mult daca ati avut anterior si alte relatii in care erati impliniti sexual.

 

Probleme medicale

 

Un alt motiv pentru care sexul ar putea fi o problema temporara sau permanenta in viata de cuplu il constituie problemele medicale pe care le poate avea unul din parteneri. Aceste probleme pot creea frustrare si neimplinire atat partenerului care nu e direct afectat de aspectul medical cat si partenerului care nu se poate implica sexual in relatie, urmare a unei disfunctii sau a unei situatii delicate din punct de vedere sexual. Daca problema este tratabila si lucrurile revin la normal, viata sexuala in cuplu poate fi revigorata si impasul poate fi depasit de ambii parteneri, mai ales daca exista comunicare si suport reciproc.

 

Aspectul religios

 

Se poate intampla ca unul din parteneri sa nu poata sa treaca peste barierele de natura religioasa care ii  impun absenta vietii sexuale inainte de casatorie. Acest aspect este unul temporar si daca relatia e sudata din toate celelalte puncte de vedere, poate fi depasit.

Orice probleme ar duce la suprimarea activitatii sexuale intr-o relatie pe o perioada determinata de timp, cu ajutorul comunicarii, acestea nu sunt insurmontabile.

Daca sexul e si pentru tine un ingredient al fericirii in relatie insa ai probleme cu una din cauzele de mai sus sau cu altele neluate in calcul, inlatura cauza si bucura-te de efectul unei vieti pline de satisfactii… sexuale!

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare